6 неща, които трябва да спреш!

1. Спри да се критикуваш!
Едно от съществените неща, за да бъде живота ни по-успешен и щастлив е да приемаме себе си такива, каквито сме. Всеки прави грешки и ако се обвиняваме винаги за тях, ще бъдем много често намръщени, а това не води никога до нищо добро.
2. Не вярвай на негативните мнения на околните!
Хората винаги ще търсят да вадят „кирливите ризи“ на някого, за да се самоизтъкнат. Повечето хора в живота ни даже не ни познават напълно, така че нямаме абсолютно никакво основание да им вярваме, нали? Това, че някой е казал, че сте мързеливи, луди, тъпи и т.н. не значи, че сте такива.
3. Не се фокусирай, върху това, което нямаш.
Никой никога няма да притежава абсолютно всичко на Земята. Да си мислим какво нямаме е истинско самонаказание и губене на време. Помислете си за всичко което имате СЕГА! Обзалагам се, че не е малко. А, ако толкова искате нещо, просто помислете как да го постигнете.
4. Спри да се поставяш на последно място и помисли за себе си!
Да, съгласна съм, че семейството, приятелите, колегите са важни хора в живота на всеки един от нас, но понякога трябва да поставяме себе си на първо място. Ако не се грижите за себе си и един вид, не давате нищо на себе си, тогава няма да сте в състояние да дадете нещо и на другите. Това не е егоизъм, а пълноценен начин на живот. Защото, съгласете се, да зачитате нечии желания, но не и своите, не е живот.
5. Спри да прекарваш времето си с грешните хора!
Живота е прекалено кратък, за да го запълваме с хиляди хора, с които да се опитваме да станем близки. Прекарвайте времето си с истински важните и приятни за вас хора, на които знаете, че можете да разчитате.
6. Спри да се отказваш лесно!
Нищо не става лесно като по филмите. Няма безплатен обяд и никой няма да ви подари нищо! Много често живота ни поднася изпитания, които трябва да преминем, за да достигнем до заветната цел. Не оставяйте усилията си на вятъра, а правете всичко докрай, за да знаете, че поне сте опитали.
Съветите са от Miss Blog www.missblogbg.info

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки