6 стъпки за успешен уеб дизайн

Уеб дизайнът на даден сайт е свързан както с неговата визия, така и с функциите му. Не стига само цветовете да пасват на общия фон и графиките, да галят потребителското съзнание. Когато една фирма прави поръчка за изработка на сайт, тя иска последния да плени клиентите, тоест да им донесе щастие от изкараните минути в страниците.
За да реализирате успешен уеб дизайн за вашите проекти има шест стъпки, които да следвате стриктно. Екипът на Glide Design (фирма за създаване на сайтове) ви предлага следните идеи:
1. Планирайте предварително сайтовете си. Така когато поръчате изработката им, да имате поне обща представа от това, което искате. Дизайнерите са хора и не могат да преценят, къде ви харесва да се намира този или онзи бутон в страниците.

2. Една от особено важните части за сайта ви е изработка на лого или рекламен банер. Фирмата за уеб дизайн би трябвало да предлага този вид услуга. Ако пък имате лого на фирмата си, то дайте задача на дизайнерите за неговото правилно разположение.

3. Постарайте се за добрата SEO оптимизация на страниците. Все пак сайта ви има нужда от посещения, а когато те идват от търсачките и по-скоро Google значи нещата са ок.

4. Работете върху вътрешния изглед на сайта, като не разчитайте на разни анимации и мигащи реклами. Последните дразнят потребителите, защото те обичат да четат чисто и полезно съдържание.

5. Фирмата за уеб дизайн, с която работите трябва да ви даде поне няколко начина за комуникация, така че да контролирате процеса по създаване на сайта ви, колкото е необходимо разбира се. В случай, че компанията няма офис и работата се извършва в домашни условия по-добре потърсете друга алтернатива.

6. Без значение, дали ще поръчате изработка на лого, банер, сайт или съдържание е нужно да получите фактура за направеното от вас плащане. Така се процедира в големите фирми и така е редно.

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки