DPF филтри – проблеми и тенхите решения

Кога започват проблемите с DPF/FAP системите и филтрите?
Едни от често причините за проблеми с DPF / FAP системите са комбинирани. На първо място проблеми причинява режима на каране на автомобилите в България. Голяма част от населението е концентрирано в големите градове, и шофира главно в градски режим (кратки разстояния при ниски обороти). При този режим, натрупаните твърди частици не успяват да изгорят, което запушва филтъра.

Запушване на dpf

Причина се явява основно лошото гориво, което в България се предоставя. То съдържа повече сяра и отделя повече сажди при изгарянето, което допълнително допринася за запушването на филтрите.

DPF / FAP филтрите имат определен живот, нещо което малко хора знаят. Най-често той е около 150 000км и бива драстично съкратен от лошото дизелово гориво и режимите на каране. Най-често автомобилите внасяни в България са преминали тези километри и вече имат проблеми с DPF системата.

Възможни временни решения – dpf филтър почистване
Почистване на DPF филтъра с добавка и принудително регенериране или сваляне и физическо почистване- това решение включва сипване на добавка в резервоара, която повишава температурата на изгорелите газове, комбинирано с принудително регенериране активирано от компютъра на автомобила. За съжаление това решение много рядко е ефективно и често довежда до допълнителни проблеми (прекомерното повишаване на температурата на изгорелите газове може да навреди на турбо компресора на Вашия автомобил). Освен това в повечето случаи DPF филтъра е преминал ресурса си от 150 000км и даже да има първоначално подобрение, след няколко месеца проблема се повтаря.
Услугите, които DPF.bg предлага на своите клиенти, освен почистване и премахване на DPF филтър, са:

Премахване на вихрови клапи
Премахване на вихрови клапи за всички марки автомобили
Премахване на DPF / FAP филтри на всички марки
Чип тунинг(РЕМАП)
Премахване на ЕГР клапан
EGR клапан почистване и премахване на ЕГР клапан – …
Почистване на DPF
Почистване на DPF филтър
И други, свързани с автомобилите, естествено, подобряващи работата на двигателят им.

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки