Дамските сака в есенно-зимната колекция за 2013-2014 – разнообразие от стилове, цветове и модели

Модните дамски сака за есента и предстоящата зима носят нова визия. Изпълнени в популярни и актуални за сезона черно, тъмно синьо, сиво и деним, те ще освежават гардероба на жените и с модели в летни цветове като червено, оранжево, розово, небесно синьо, бяло и жълто. Интересни са и вариантите в стил милитари, във футуристичен стил или в небрежния ежедневен стил.

Тъканите и материалите за есенно-зимния сезон се отличават с голямо разнообразие: памук, лен, коприна, велур, жакард, сатен. Стилно ще изглеждат кожените и плетените модели от букле, саката с бродерии и различни апликации. Плисета, драперии и детайли с асиметрични форми придават на изделията уникалност и неповторимост.

Колекциите за 2013-2014 са представени в къси, средно дълги или удължени варианти. Оригинално изглеждат моделите с остри и квадратни рамене, а крехката женска фигура може да бъде подчертана от сака с кръгли или полукръгли рамене. Стилът ретро, подчертаващ дамския силует, също се запазва. Множество клапани, джобове и пагони върху грубовати прави кройки, прекрасно се съчетават с подчертано женствени поли.

Погледът привличат и вариантите с дълбоко деколте, в стил ретро или с едно копче. Дизайнерите са включили и мъжкия стил при изработването на дамските модели от туид и вълна, от сатен, мохер и скъпа крокодилска кожа. Например правите карирани сака, украсени с две копчета. Шикозно изглеждат моделите, наподобяващи униформи на служители в най-престижните хотели, както и тези , без ревери, едноредни или двуредни, с форма на пясъчен часовник или риза. Модни са и вариантите без ръкави, с различна дължина, комбинирани с ризи.

С какво да носим саката?
Този въпрос не бива да затруднява никоя дама. Модният опит показва, че тази дреха се съчетава буквално с всичко, главното е да се подбере модел, подходящ за фигурата. Може да декорирате предпочетения модел по различни начина – с шал, с брошка, с яка. Освен това все повече модни блогъри и шоу дизайнери носят перли или вериги върху тях

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки