Евтин и мощен компютър за новата 2017 година

markovi komputri vtora rakaСлед броени дни започва новата 2017 година. Какво по-добро от това, да започенте новата година с мощен и супер бърз компютър, при това на много изгодна цена?
Как можете да се сдобиете с изгоден компютър, ще научите, ако прочетете статията до самия край.
На първо място нека кажем няколко основни неща за хардуерът, като цяло.
Компютърните чипове и платки, било то процесор, дънна платка, позната още като motherboard, рам памет, видео карта, БИОС и други, дали ще са чисто нови или втора употреба, няма съществено значение, тъй като хардуерните компоненти или работят, или не, т.е. дадена платка може да работи още 10 години, а може да работи и още 2 дни, без значение, дали сега е излязла от магазина.
Малко изключение правят дънните платки, при които с течение на времето кондензаторите се надуват, но те се подменят и това става след около 5-10 години употреба.
Защо Ви споделяме всичко това ли? Защото е много по-удачно да закупите компютър втора употреба, пред това, да дадете три пъти повече пари за нов, при положение, че няма да има огромна разлика. В случай, че сте предприемач, който цени всяка стотинка и внимава с реинвестициите, вариант със закупуване на хардуер втора употреба, си е идеално решение.
Нещо повече, повечето хардуерни конфигурации, преносими лаптопи, предлагащи се на родния пазар (по онлайн магазини, форуми, сайтове за обяви и други), са серии, които са закупени от предприятия, най-често в US, и често тези конфигурации се явяват с далеч по-добря конфигурация и параметри от тези, които се намират в магазините и се предлагат чисто нови.
Е, вярно е и твърдението, че новото си е ново, но трябва да кажем и това, че лаптоп или компютърр, когато излезе от витрината на магазина, то той става втора употреба. Ванжо е колмко часове работа е натрупано и как е употребяван, дали е пазен, сервизиран добре и така нататък.

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки