Игри подходящи за хиперактивни деца

igri podhodyashti za hiperaktivni deca Вдъхновение

 

Търсите ли игри, които да ангажират и забавляват хиперактивните деца? Ние сме се погрижили за вас! Те често имат много енергия за горене и намирането на подходящи игри, които да им помогнат да насочат тази енергия по положителен начин, може да промени играта както за тях, така и за техните родители. Ето няколко идеи за игри, които са идеални за тях.

  • Препятствия

 

Създайте забавно и предизвикателно трасе с препятствия в задния си двор или в парка. Използвайте конуси, обръчи, въжета и всичко друго, за което се сетите, за да създадете трасе, което ще изпита тяхната ловкост, бързина и координация. Тази игра им позволява да изразходват енергия и им помага да развият важни двигателни умения. Добавете и Есприко за деца от 366.bg след консултация със специалист. Това може да подпомогне на детето да бъде по-спокойно при установена хиперактивност.

 

  • Танцово парти

 

Пуснете музика и ги оставете да танцуват от сърце! Танците са фантастичен начин за тях да освободят енергията си и да изразят себе си по творчески начин. Това е чудесна форма на физическо натоварване, която може да подобри настроението и цялостното им благосъстояние.

 

  • Лов

 

Организирайте “лов” на предмети около къщата или в задния двор. Създайте списък с такива вещи, които децата трябва да намерят, или им дайте улики, които да решат, за да открият скритите съкровища. Това забавления насърчава уменията за решаване на проблеми и поддържа физическата им активност, докато търсят следващата улика.

 

  • Игра “Саймън казва”

 

Това класическо занимание е идеално, защото изисква от малчуганите да слушат внимателно и да следват инструкциите. Освен че е изключително весело, може да се провежда както вътре, така и навън. Командите на “Саймън казва” могат да включват скачане, въртене, пляскане и други команди, което кара децата да се движат и да бъдат ангажирани.

 

  • Игра на волейбол с балон

 

За тази забавна игра ви трябва въже или лента, за да създадете импровизирана мрежа, и няколко балона, които да служат като мека и безопасна “топка”. Това е страхотен начин за занимание в закрити пространства, където ще могат да развият своята координация между ръцете и очите без риск от наранявания.

 

  • Играта “Замръзни”

 

Включете весела музика и оставете децата свободно да танцуват около себе си. Интересната част настъпва, когато музиката изведнъж спре – в този момент всички трябва да “замръзнат” и да останат неподвижни в каквато и да било позиция, в която се намират. Това е вълнуващ начин да ги научите как да се движат и забавляват, като същевременно развиват способността си за бърза реакция и самоконтрол, когато музиката спре.

 

  • Сензорна игра

 

Поставете сензорна кутия, пълна с предмети като ориз, боб или водни топчета, които малчуганите да изследват. Сензорната игра е успокояваща за тях и им дава възможност да изразходват излишната си енергия по целенасочен и конструктивен начин.

 

  • Мини олимпийски игри

 

Създайте мини олимпийско събитие в задния си двор с дейности като състезания с чували, щафетни състезания и скокове на дължина. Това позволява на децата да изразходват енергията си и ги учи на приятелско съревнование и спортно поведение.

 

Като предоставяте на хиперактивните деца възможности да участват в тези игри, можете да им помогнете да насочат енергията си по положителен и конструктивен начин. Помнете, че всяко дете е уникално, така че не се колебайте да адаптирате тези игри, за да отговарят на специфичните нужди и интереси, с които работите.

 

Надяваме се тези идеи да ви вдъхновят да създадете забавна и ангажираща среда, която да позволи на малките откриватели да се развиват и да се наслаждават пълноценно на времето за игра.

 

 

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки