Какъв тип покрив да изберете за къща или вила

Видове покрив

Системното планиране на покрива е важна задача, така че трябва да решите предварително кой тип покрив предпочитате. Видовете покриви са разделени на топли и студени, а изборът се основава на начина, по който планирате да използвате бъдещото таванско помещение. Принципите на изграждане и изолация на такива покриви са различни, така че ще бъде погрешно да се реши това на последния етап. Студеният тип покрив често се избира за помещения, които няма да се използват активно, а при този тип покрив покривът на таванското помещение обикновено е изолиран. Докато в топъл покрив самият покрив е изолиран.

Основното е да се гарантира качеството на изолацията на всякакъв вид покрив според нормите. В този случай видът на покрива не влияе върху запазването на топлината в къщата.

Ако първоначално поставите таванско помещение в проекта на къщата, тогава изборът ще бъде в полза на топъл покрив. Дизайнът на покрива също играе голяма роля и далеч не естетически. Важно е да разберете защо имате нужда от определен брой наклони и техния ъгъл на наклон. Скатов покрив – идеален за планираното таванско помещение, тъй като ви позволява да увеличите максимално площта на стаята. И дизайнът на бъдещия покрив е важен за проектирането на носещи конструкции и изчисляването на правилното натоварване върху фундамента на сградата. Следователно покривът трябва да бъде включен в проекта предварително и не подлежи на промяна в бъдеще.

При разработването на проект за бъдещ топъл покрив се вземат предвид характеристиките на климата, за да се изберат правилните материали за топлоизолация. Често при този тип покрив се използват минерални вати и водоотблъскващи мембрани, които позволяват топлоизолацията да се отърве от влагата чрез изпаряване. Под покрива се създава един вид студен триъгълник, така че въздухът да може да се движи свободно в стаята, като се гарантира запазването на топлината и отстраняването на излишната влага. Необходимо е също така да се вземе предвид тежестта на отвори, вида на рамката и прозореца с двоен стъклопакет, за да се изчисли правилно натоварванията и безопасността на топлина и сухота в помещението.

За да проектирате бъдещия студен покрив, също е препоръчително да решите предварително дали таванското пространство някога ще се използва като топла стая, или определено не. Това се отразява на избора на материали за топло и хидроизолация. Във втория случай материалите, които можете да изберете са най-икономичните.

Бригада за ремонт на покриви можете да наемете като се обадите на телефон  0897 446 490 или посетите www.Gstroi.com

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки