Кои са минусите на менталната аритметика?

Кои са минусите на менталната аритметика?

Както казахме, преди да започнете да тренирате Вашите деца, е необходимо да се запознаете по-добре, да научите плюсовете и минусите на умствената аритметика за децата Ви.

Сега да обърнем внимание на т.н. минуси на менталната аритметика.

Сред основните недостатъци на менталната аритметика са:

-Навикът бързо да се брои при децата може да се превърне в бързане. Когато правят домашни задачи, учениците могат да правят грешки поради небрежност;

Механичното броене образува не съвсем правилни математически представи.

Друга важна информация за менталната аритметика:

Как протичат заниманията по ментална аритметика?

Занятията обикновено е добре са се провеждат веднъж седмично. Благодарение на това децата могат успешно да усвояват материал, без да се претоварват. Обучението протича по игрив начин, което позволява на учениците да не скучаят, а да се занимават с интерес. Децата са разделени по възрастови групи: по-млади (5-6 години), средни (7-10 години) и по-големи (11-16 години). Децата работят 2 урока по 35 минути, а момчетата са по-големи от 2 урока по 45 минути. Във всяка група не повече от 10 души. Благодарение на това учителят може да намери индивидуален подход към всеки ученик.

Децата учат от патентовани учебници. Това са уникални материали, направени само за деца. В допълнение към часовете – занимания, хлапето трябва да прави домашни задачи ежедневно на онлайн платформата. В крайна сметка повторението е майката на ученето. Колкото повече ще бъде ангажирано детето, толкова по-високи ще бъдат резултатите му.

Оценявайки връзката на плюсовете и минусите, можем да кажем с увереност: умствената аритметика за децата е добра инвестиция на време и пари. Но можете да развивате интелигентност с помощта на други дейности. Кръстословици, шах, игра със сложни конструктори също допринасят за едновременното развитие на двете полукълба. Решението на Соломон ще дойде, ако внимателно познавате проблемите и нуждите на детето си.

Искате ли вашето дете да учи смислено и мисли правилно и бързо? Тогава можете да го запишете на един тестови безплатен учебен час по ментална аритметика.

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки