LED соларни осветителни системи

AVvXsEjU4YWOorrvjMc0jesQRts14Y-7z-3iGsHmIFcjA8dQ7vf6fZjnYrBzYXAp0voLb3nueIMt8CHPAcMW9rgVWJSXyRMNFaP7Wfd5VcjN0zE4cLCoaiAUeYePqbO7JT-AxaVtfIfoizFY3tVF9NH41RRLYWgQ0zkK0GyfN5jUYMXT-DGuMJzpkTO_MTZc0g=w640-h426 (640×425)

Къде се използват слънчевите устройства, основните предимства? Проблемът с уличното осветление винаги е бил много остър, независимо от мястото на престой – централната част или отдалечените кътчета на селата и селата. Затъмнените улици, пътища и обществени места са голямо неудобство за населението. Но най-големият проблем са местата, където няма електрически мрежи, а висококачественото осветление е един от основните фактори за човешкия живот. В момента LED лампите, базирани на слънчеви панели се превърнаха в отлично решение, което може да работи във всеки регион на България при много ниски или високи температури. Основните места на приложение на такова оборудване са труднодостъпни места без възможност за захранване с електричество, експлозивни зони и др. Там, където преди винаги е било тъмно и неудобно, става достъпно и светло. Второто основно предимство на LED осветителните тела със слънчева енергия е липсата на енергия и разходи за поддръжка – сложи и забрави. Общинските власти използват оборудването на спирки на градския транспорт далеч от градовете. Обикновените жители често се използват за осветяване на териториите на селски къщи и летни вили. И ако слънчевата инсталация има вграден сензор ден-нощ, тогава такъв комплекс ви позволява напълно да се откажете от поддръжката на LED модула, особено на труднодостъпни места.

Всички LED слънчеви осветителни тела имат висока степен на защита, IP от 65 до 67, което гарантира безопасна работа при дъжд или сняг. Последно ноу-хау – самостоятелни инсталации, базирани на LED осветително тяло, захранвано от слънчева енергия. Такива комплекси се разгръщат бързо и лесно на място, поради което се използват широко от военните, спасителите и други държавни специални служби. За обикновен човек такова решение ви позволява да пътувате извън града със семейството си да направите риболова на езерце по-удобен в края на дневните часове. Няма нужда да се подготвяте за път с настъпването на нощта, но можете просто да се насладите на тишината и великолепието на природата.

 

Как е подредена слънчева LED осветителна система?

 

От какво е направено оборудването, захранвано от слънчева енергия? LED лампа с различна мощност, соларен панел, който “събира” слънчева енергия, контролер, батерия, която може да бъде с различна мощност в зависимост от продължителността на дневните часове и задачата. Всички компоненти са свързани с проводници, образувайки затворена система. Напоследък някои производители започнаха да произвеждат соларни комплекси, в които слънчевият панел е разположен на гърба на LED лампата. Това решение позволява да се намалят производствените разходи на LED осветителното тяло, захранвано от слънчева енергия, а следователно и цената на комплекса за крайния клиент. Модулите консумират от 20 до 80 W., което ви позволява да инсталирате лампи на височина от 2 до 10 метра от земята и да осветявате голяма площ от пространството. LED осветителните тела се монтират с помощта на специални осветителни тела, специално проектирани за различни задачи и ситуации. Монтажът на конзолата се използва за монтаж върху тръба с различни диаметри, която се закрепва към осветителни стълбове с различна дължина и материал на изпълнение. Има и различни видове закрепвания към различни повърхности (равни и неравни) с възможност за насочване на светлинния поток на LED лампата под различни ъгли.

Цената на LED осветително тяло, захранвано от слънчева енергия, зависи от горните компоненти, които съставляват оборудването. Различните производители имат различни задачи, някои просто правят бързи пари, без да се притесняват за издръжливостта на устройствата и удобството при използването им, докато други напротив, поставят интересите на купувача на първо място. Надеждността и издръжливостта винаги не са евтини, така че когато избирате трябва да го измерите сто пъти и да го отрежете веднъж, така че изборът да е правилен и да удовлетвори всичките ви очаквания. Изберете внимателно, като внимателно изучавате и сравнявате техническите спецификации на LED светлината, слънчевия панел и батерията – основните компоненти на слънчевата инсталация. Много полезна информация може да бъде проучена на специализирани сайтове и форуми, както и във видео блогове.

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки