Модните съвети на Коко Шанел

Стилът е вечен! Модата е преходна, но стилът е вечен! Това са думи на Коко Шанел – една от най-влиятелните и големи модни диктаторки в света. Нейните съвети биват следвани от милиони почитатели по света. Те се характеризират с това, че са семпли, простички, но същевременно много важни за една жена.
Ако сте готови да научите повече за модните съвети на Коко Шанел, то трябва да прочетете останалата част от текста…

1. Черният цвят при полите. Ако в началото черния цвят пола е бил символ на траур, то през 1926 година е представена рокля, идеална за двете части на денонощието – както и за през нощта, така и за през деня. От тогава черното се счита за масово облекло при официалните дрехи.

Реално Коко Шанел предложи на дамите собствен модел и елегантност и нежната половинка от човечеството я прие с благодарност.

2. Полите на Коко, покриващи колената. Да, наистина е смятала, че колената на жените са грозни и е решила да покрие именно тях с модели. На пръв поглед тези модеи изглеждат като направени само за работа, но всъщност се установява, че са много удобни и елегантни.

3. Всяка жена трябва да носи цветовете, които и отиват, а не да се съобразява с конкретен моден сезон.

4. Коко Шанел опитва всички мъжки дрехи.

5. Шанел предлага на дамите якета от фина коприна, удобни рамена и прави ръкави.

6. Модната диктаторка е обичала луксозните аксесоари. Много рядко някой е могъл да я види без наниз от перли, перли с рубини, или скъпоценни камъни, както и брошки на барети или шапки.
Въпреки всичко съветвала дамите да не прекаляват с аксесоари.

В днешно време сме свидетели на всякакви модни аномалии, но реално тези 6 съвета са наистина получителни.

В случай, че сте готови да научите повече за това как да изглеждате привлекателни, ние Ви отправяме предизвикателството да посетите един чудесен моден блог

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар