Мъжки часовници: неща, които да съобразим когато купуваме

И преди съм ви го казвал, часовникът е единственият и най-важен аксесоар, който може да си позволи един истински мъж- това е съществен елемент от стила. Както можете да си представите аз съм доста наясно с модата и по-конкретно, видовете часовници техните функции и приложения , а също така и доста съм се нагледал на какви ли не неща. Виждал съм хора с костюми, които носят на работа мултифункционални и спортни часовници с гумени каишки, както и напълно обратното, хора които работят на улицата да носят Ролекс. Не знам, но лично според мен това е малко неадекватно и се забелязва отдалече.
izbor-nachasovnik
Ако говорим за мен, то аз обичам разнообразието и спокойно бих си взел два часовника, един за работа и един за свободното време. Но не всеки мисли като мен, а и има тази възможност. Затова ви препоръчвам да си вземете модел, който е по-класически и ви харесва, така ще може да го носите по-дълго време без да ви омръзне. Лично аз не харесва спортни часовници, на които например пише Nike, Addidas, Puma или нещо от сорта, па ако ще и да са Casio и да струват 500 лв. Честно казано в тях няма нищо стилно те са основно функционални модели, служат за показване на часа, но не и като допълнение на вашия тоалет. Е да ако притежавате например спортно-ежедневен часовник на Омега, това вече е друга история, но това са модели които съчетават спортна визия със изискан стил.

Време е да стигнем и до същността на нашата статия, а именно какво да гледаме, когато купуваме мъжки часовници?

1. Неръждаема стомана- да може да ви изглежда малко грубовато, но това е добър избор. По-практично от кожа и със сигурност много по-траен и издръжлив часовник. Часовник от стомана може да се носи по делови поводи, но също така и в различни небрежни ситуации и дни. Освен , че е универсален един такъв часовник често може да бъде и водоустойчив. Ако имате излишни пари, винаги може да добавите към корпуса от неръждаема стомана и малко злато, но внимавайте часовника да не стане твърде скъп, че постоянно да се притеснявате за него.

2. Размер на циферблата- основно нещо, което трябва да се съобрази и то спрямо вашата ръка. В много онлайн магазини има снимки как стои часовника на ръката, а и размери на циферблата, така че не би трябвало това да е проблем. Повечето часовници са стандартни, все пак са правени за хора и седят еднакво добре. Все пак всеки си има различен вкус, познавам хора които харесват мъжки часовници с огромни циферблати. Не знам, може би просто им харесва чувството да носят такъв голям и тежък модел.

3. Водоустойчивост- готино е да можеш да се къпеш и плуваш с твоя любим часовник, нали така? Но хайде моля ти се, кой наистина прави това? Струва ли си да изсипеш камара пари, за тази екстра? Ти си знаеш. Но внимавай като четеш “водоустойчив”, това може да значи много неща, като например че часовника става за плуване и даже издържа на дълбочини от 50-100 метра или пък че просто е водоустойчив при попадане на случайни капки върху него: миене на ръце, дъжд, пот.

4. Цветът на циферблата и каишката- е тук всичко си зависи от теб. Има хиляди модели с различни разцветки, важното е от какво имаш ти нужда. Какъв е гардероба ти, както и стила на обличане разбира се. Помисли и реши, какво ще ти ходи и къде ще го носиш. Има и универсални цветове, така че спокойно, те ходят на всичко.

Успех в пазаруването от мен и да не забравите да се похвалите какво сте си купили!

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки