Най-често задавани въпроси за процеса на асфалтиране

Asfaltirane 4 Авто-мото

Макар, че е най-често срещаният метод за полагане на настилка, процеса на асфалтиране все още крие доста тайни за непрофесионалистите. Още щом чуем фразата “полагане на асфалт”, в главата ни изникват десетки въпроси, търсещи своя отговор. Фирма за асфалтиране на улици споделя с вас някои от най-популярните сред тях.

Кога да уплътня асфалтовата си алея?

По правило алеите, паркингите и пътищата следва да се възползват от нанасяне на допълнителен уплътнителен слой на всеки 3-5 години. Така биват предпазени от щети, причинени от UV лъчи, дъжд, сняг и горивни течове.

Колко дълго издържа една средностатистическа асфалтова алея?

Асфалтовата алея, която е правилно положена от опитен професионалист, обикновено може да издържи между 20 и 30 години. Ключът към удължаването на живота и издръжливостта на повърхността е извършването на редовна превантивна поддръжка.

Какво причинява влошаване на асфалтовото покритие и как да го предотвратя?

Има няколко врагове на асфалтовата настилка, като задържането на вода на повърхността е първият сред тях. Затова е важно правилното оттичане на дъждовните води да бъде едно от първите съображения при полагането. В допълнение, качественото нанасяне на уплътнението помага за защитата от слънчева светлина и разлято гориво, които също могат да причинят щети.

Кой е най-добрият начин за поправка на дупки и пукнатини?

Пукнатините и дупките се причиняват от разширяването и свиването на водата вследствие на промяната на температурата на околната среда, след като течността е навлязла в земята под настилката. Обикновено се появяват пролетта, когато снегът се разтопи. Процесът на ремонт на дупки включва четири важни стъпки: почистване, загряване, добавяне на сместа и охлаждане.

Какви са предимствата на порестия асфалт?

Порестият асфалт е нов вид подобрена настилка, която позволява на водата да се оттича през нея по естествен начин, решавайки до голяма степен проблема с дренажа. Порести материал предлага и допълнителни ползи за околната среда и страхотни възможности за изграждане на зелена инфраструктура за търговски и общински обекти.

Dilyana
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар