Покупка на модерен матрак – на какво да обърнем внимание

parket Бизнес

Според класификацията на стоковите групи, матраците принадлежат към обзавеждането. Следователно те са предмет за определяне гаранционен срок. Обикновено такъв е от 18 месеца. Но когато купуват матрак, хората очакват да го използват много по-дълго.

Какво трябва да знаете за най-важния обект в спалнята, за да го изберете с предимство и полза?

Матракът е специално проектиран и фабрично направен комплекс, който поддържа тялото на спящ човек. Продуктът включва естествени и синтетични материали. Всички видове пяна от полиуретан (PU) и каучук (латекс), влакнести подложки с изкуствен и естествен произход, различни тъкани.

За монтажа на матраци се използват лепилни съединения, разработени по специални рецепти – важно е той да не отделя токсини и дълго време да запазва гъвкавостта на шева. Оборудването за мащабно производство на съвременни матраци е направено с най-новите технологии.

С други думи, гамата от продукти с качествата на комфорт е огромна и за потребителя е трудно да се движи в това изобилие. Повечето купувачи в работят само с два критерия – твърдостта и цени на матраци.

Видове матраци

Класификацията на най-модерните матраци е много проста. Те са разделени, според типа база. Пълнителите могат да бъдат естествени и изкуствени.

Естествените пълнители са по-скъпи, но в същото време и по-трайни. Традиционно имат много почитатели сред купувачите, поради естествения си произход и високата степен на комфорт.

За изкуствените пълнители много от тях са предубедени, но не ги подценяват. Първо, те позволяват да направите висококачествени и в същото време бюджетни модели. Освен това изкуствените пълнители са хипоалергенни и имат отлични бактерицидни свойства.

Съвременните технологии са на високо ниво, което позволява създаване на изкуствени материали с уникални характеристики, като например ефектът на “паметта”. Благодарение на този ефект, матракът напълно се адаптира към формата на тялото и дава усещане за сън, сякаш е на облак.

Системата за създаване на комфорт на съня е предназначена да осигури естетическо и тактилно удоволствие от използването на матрака. Това се състои плат и многобройни уплътнения.

Най-удобният микроклимат, който създава естествени пълнители са: памук, коприна, вълна, бамбук, лиоцел.

По отношение на ценовия диапазон матраците също не познават ограничения. Може да изберете качествен и удобен матрак във всеки ценови диапазон. Цени за матраци се определят, както вече споменахме от вид, пълнеж и големина.

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки