Сделка за недвижим имот, какво трябва да знаем

Бургас
Представяме на Вашето внимание важна информация, касаеща сделките с недвижими имоти.
Първото важно нещо, което трябва да знаете, е че задължително трябва да “изповядате” сделката при нотариус. Т.е. всякакви временни договори, устни договорки, не Ви препоръчваме, тъй като могат да имат лоши последствия.
Още нещо важно. Нотариусът, който ще изберете, задължително трябва да е член от Нотариалната камара, да има номер и лесно да можете да го проверите. Информацията за това е общодостъпна.
В по-големите населени места, през последните години се появиха всякакви схеми за противозаконно отнемане на имущества, като в няокй случаи се използват мними нотариуси, и именно по този начин можете да предотвратите евентуална схема.

В нотариалната кантора на нотариус Надежда Маркова се изповядват всички видове нотариални сделки, свързани с недвижими имоти и вещни права върху тях.
Експертният екип на нотариуса, е на Ваше разположение за осъществяването на покупка или продажба на вашия недвижим имот; както и за дарения, замени, ипотеки, констативни нотариални актове, върху цели имоти или върху идеални части. Определените за дейността експерти ще подготвят проект на Нотариалния акт за Вашата нотариална сделка. Ще получите консултация по въпроси с необходимите напътствия и препоръки. Нотариус Маркова лично изповядва съответната нотариална сделка (нотариално „прехвърляне”) с необходимите прецизност и компетентност.

Сделки с недвижими имоти

Прием и изповядване
Етапите, през които преминава дадена процедура:

Среща между Вас и нотариуса (или друг служител) в нотариалната кантора, на която първа среща ще можете да разясните каква сделка предстои, да зададете въпросите си; ще се уточни вида нотариална сделка (нотариално прехвърляне); ще ви се отдели необходимото внимание върху документите, които трябва да подготвите и други сходни;

Преглед на набавените от Вас документи; уточняване на страните; определяне на особеностите; насрочване на час за нотариалната сделка.

Среща на страните в нотариалната кантора, в предварително уговорения момент, и изповядване на съответната нотариална сделка в работно време, като преди това можете да уточните срещата, позвънявайки на телефон: 056 841 444 – за град Бургас.

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар