Как се оптимизира сайт на СтартЪп?

С уважение към партньорите, собственици и управители на СтартЪП-и Уеб дизайн и SEO
СтартЪп  - SEO оптимизация на сайтове
Лоялна дигитална агенция W-SEO.com

StartUp – стартираща организация, носеща понятие, което днес е изключително често употребявано – за какво се отнася?

Стартираща организация, или на български изписано, СтартЪп – касае се за млади компани и в превод можем да уточним, че означава „стартираща компания. Днес все по-често се използва думата СтартЪп, но Вие си знаете, че се касае за стартираща организация, стартираща компания, фирма, която е създаена от много скоро, но имаща иновативна идея, модел, продукт, услуга.

Екипът на VISEO LTD е подготвил специална стратегия за SEO опитимзиране на сайтове, които са именно на стартиращи компании.

Обикновено StartUp-ите са финансирани от учреждения, институции, понякога дори и от държави, често са иновативни, креативни, предлагащи продукти, отличаващи се от настоящите на пазара.

Ние, екипът на компанията, със симпатия и професионализам се отнасяме към клиенти, участващи в СтартЪп-и. През годините сме работили за стотици СтартЪп-и и днес сме готови да стартираме с Вас, стига да имате нужда от по-добро SEO оптимизиране, естествено.

Що се отнася до работата на StartUp-ите, те не се отличават много от традиционните компании, често се касае за раобта в екип, предимно от млади и енергични личности, като понякога се пропуска важността на сектор Дигиталнен маркетинг. Предприемчивите ръководители на StartUp-и наемат специалист по Дигитален маркетинг, привличат го в екипа, а тези, с по-добро финансиране – директно аутсорсват тази част на дигитална агенция с репутация, доказана във времето, наложила се като бранд, агенци, която ще спести много енергия, време и пари на организацията.

Представяме Ви и някои важни аспекти, на които да обърнете внимание, ако сте експерт по SEO в дадена стартираща организация:

Бизнес целите – как се определят при СтартЪп?

Преди да започнете да популяризирате сайт на StartUp, трябва да зададете бизнес цели, които SEO ще ви помогне да постигнете. За да изберете правилната посока за развитие, трябва да вземете предвид нуждите и интересите на целевата аудитория.

Целта на стартиращите фирми може да бъде следната:

  • увеличаване на печалбите,
  • възвръщаемостта на инвестициите (ROI);
  • увеличаване на броя на потенциалните клиенти – такива целеви действия като регистрация, попълване на формуляри за обратна връзка, добавяне на продукти в количката;
  • повишаване на информираността за марката; повишаване на лоялността на клиентите и др.

Ако целта на стартираща организация  е да увеличи потенциалните клиенти, тогава е за предпочитане да се съсредоточите върху популяризирането на теми с ниска конкуренция, при които има голямо търсене на вашите стоки или услуги. Ако популяризирането на StartUp в Интернет е насочено към популяризиране на марката, тогава си струва да се съсредоточите върху това да направите продукта по-известен и разбираем за целевата аудитория. В същото време търсенето се генерира въз основа на анализ на ключови думи и идентифициране на най-търсените теми.

Как да постигнете бизнес целите си с помощта на SEO?

SEO определяне на бизнес цели при StartUp
SEO оптимиация на StartUp

За да съставите бизнес план за SEO, започнете с дефиниране на бизнес цел – какво искате да постигнете през тези шест месеца, ако приемем, че сте се договорили за шест месеца работа със стартиращата организация. Пример за подобни цели – увеличеине на продажбите с 20% след първото тримесечие, или пък увеличаване на органичния трафик с 10 %  само след месец работа по оптимизиране на сайта, който компанията притежава.

След това е добре да преминете към определяне на вашите маркетингови цели. Онлайн маркетингът, който стартиращото предприятие трябва да използва, за да постигне бизнес цели. В нашия пример, за да постигнем целта, трябва да оптимизираме фунията за продажби, да увеличим трафика на сайта и да привлечем отново потребители, посетили ресурса.

След това направете SEO бизнес план – определете кои показатели трябва да бъдат подобрени: позиция в резултатите от търсенето, качество на линк билдинг профила, трафик от социални мрежи и други сайтове, както и други сходни. Постигането на вашите SEO цели ще увеличи продажбите ви до желаното ниво, стига да работите усилено, систематично, но и разумно.

От къде да започнем с SEO отимизация на StartUp ?

За да започнете да популяризирате сайт от този тип, трябва да извършите редица технически настройки: свързване на системи за анализ, задаване на проследяване на целта, създаване на robots.txt и файловес карта на сайта и други сходни.

Едно от първите неща е да свържете сайта с Google Webmaster Tool, както и с  приложение, отчитащо посещенията, например Google Analytics.

Съставяне на семантично ядро

Касае се за анализ и отделяне на ключови думи, които са на фокус и тези, които са с по-малка значимост, но са важни за цялостната работа.

За да намерите оптималната ключова дума, трябва да се съсредоточите върху онези заявки, които често се използват от вашата целева аудитория.

Освен това те трябва да имат достатъчно висока честота.

Ако не сте сигурни, проверете сайтовете на основните конкуренти и анализирайте разделите им, ще се уверите, че е помислено за това, кои са най-търсените думи и фрази и е насочена енергията именно там.  Можете да ползвате приложенията: Google Keyword Planner, Bukvarix и Serpstat  анализи  и други.

Допускани грешки при работа със семантично ядро

При работа със семантичното ядро ​​е важно да се избягват следните грешки:

  • Използване на изкуствена семантика, създадена чрез генериране на ключови фрази чрез добавяне на думи за транзакция като „купува“, цена, име на регион и т.н. към заявки за търсене.
  • Начин на работа по страници на проект, който не отчита пълното семантично ядро ​​и в резултат на това много важни заявки изобщо не се използват.
  • Ограничаване  броя на високочестотните ключови думи, популяризирани на една страница.
  • Опитите за популяризиране на сайта за неуместни заявки – например имена на стоки или услуги, които не са на налични за предлагане. Едновременно добавяне на търговски и информационни ключови думи и фрази на една страница.
  • Други сходни

Знаете ли, че екипът на W-SEO.com участва в няколко СтартЪп-а, поемайки SEO частта… Ако и Вие сте в търсене на дигитална агенция, която да помисли за по-доброто представяне, то можете да се свържете с наш представител!

Ако тази статия е събудила интерес у Вас, можете да я прочетете в цялата си версия, за целта ╰┈➤ кликнете тук

Dilyana
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар