White Hat” SEO техники или как да гарантирате трафик към сайта Ви

“White Hat” SEO техники или как да гарантирате трафик към сайта Ви

“White Hat” SEO техниките ще Ви направят по-добър маркетинг специалист. Ако се интересувате от това как да засилите качеството на трафика към Вашия сайт, както и от това как да накарате търсачките да Ви обичат и да Ви се доверяват, представената тук информация ще е полезна за Вас и ще Ви помогне в изграждането на дългосрочен бизнес.

Няма по-разпространена и по-ефективна форма на онлайн реклама от трафика на търсачките. Проблемът е, че повечето хора , които започват някакъв вид бизнес в интернет, нямат никаква представа какво трябва да направят, затова започват да търсят по най-различни форуми съвети и информация, която в 99% от случаите не е вярна.

За да разберем как точно се прави SEO оптимизация с “White Hat”  техники, нека първо научим какво представляват те.

В интернет няма “официална” дефиниция, затова ето едно обяснение на този вид техника:

Стратегиите за оптимизиране на съдържанието, използвани в  SEO оптимизация с “White Hat”, се фокусират главно върху взаимодействието върху хората в различните интернет платформи. Това е гаранция, че сайтът Ви няма да е блокиран или забранен от търсачките. Целта на “White Hat” техниките е предоставяне на уместно и полезно съдържание, което търсачките да могат да показват на потребителите, които търсят определена тема. Това означава, че сайтът трябва да предоставя нещо полезно за крайния потребител.

Как да използваме “White Hat” SEO тактики, за да получим трафик към нашия сайт?

Трафикът понастоящем играе най-важна роля в интернет. Ако нямате никакъв трафик, сайтът Ви ще е съвсем безполезен и Вие никога няма да спечелите нещо от него. Тъй като с Panda и Penguin Google постави акцент върху осигуряването на висококачествено съдържание, всеки сайт, който би искал да оцелее и да продължи да се класира в Google, трябва да вземе този факт под внимание.

Първото нещо, което трябва да разберете е, че Google не е единственият начин за получаване на трафик в интернет. Това е най-голямата търсачка, но има цял куп други начини за получаване на трафик. Списъкът на източниците граничи единствено с вашите представи за разнообразна маркетингова активност. Ето и един списък с начините за изграждане на онлайн присъствието на Вашия сайт, с което ще получите и трафик:

  1. YouTube: Можете да се възползвате от световната известност на тази търсачка, която е 2-ра поред след Google. За тази цел е необходимо да представите съдържанието на Вашия сайт с видео клип. Създаването на няколко кратки, но интересни клипчета и пускането им в YouTube би могло неимоверно много да увиличи трафика към сайта Ви.
  2. 2. Така нареченият Article Marketing, или в превод маркетинг със статии, представлява публикуването на качествено съдържание в специални директории за статии с обратна връзка към сайта Ви. Убедете се, че директориите, които сте избрали сами по себе си имат голям трафик, част, от който може да попадне и на Вашия сайт, иначе би било безмислено да публикувате статии, колкото и качествени да са те, в директории никому незивестни и непосещавани. Убедете се, че си заслужава да публикувате материал и от SEO гледна точка. Няма смисъл от слабопосещавана и с нисък ранг директория.
  3. 3. Социални сайтове: Заради добиването на все по-голяма популярност от страна на потребителите, тези сайтове се превръщат във все по-важен фактор за класиране на съдържание в търсачките. Търсещите машини искат да видят Вашето онлайн присъствие, колко последователи и харесвания имате, колко от Вашето съдържание е споделяно и т.н. Сетихте ли се за какви сайтове става дума?! Това са така добре познатите Facebook, Twitter, Pinterest, Google Plus и т.н.

Това са три от най-добрите “White Hat” SEO техники. Ключът към изграждане на Вашия онлайн бизнес, се крие в използването на онези видове SEO техники, които най-добре биха подхождали на съдържанието на сайта Ви. И както по-горе написахме – границата за повишаване на продажбите и получаване на трафик се намира там, където спрете Вие!

В Промо Пойнт ООД можем да ви помогнем в популяризирането и рекламата на вашия бизнес. Също така можем да гарантираме и нужните резултати!

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки