Защо да си сложите ПВЦ дограма

Потребителите могат да изберат между три вида дограма: дървена, алуминиева и ПВЦ, като всеки от изброените има своите специфики, които ще се опитаме да разгледаме в тази статия. Факт е, че ПВЦ дограмата е най-използвана днес и това се дължи както на достъпната и цента, така и на отличните качества, които притежава.

Дървената дограма понякога стои много красиво на терасите, но с времето влагата започва да пробива и проблемите за потребителите започват. Бързото износване на уплътненията при дървенията е друг тревожен фактор, който ни кара се обърнем към останалите два вида дограми.

Относно алуминиевата дограма, можем да кажем, че предлага висока устойчивост на удари, природни бедствия и аномалии. Тя има красив дизайн и е предпочитана от множество фирми и институции. За съжаление при профилите без прекъснат термомост има голям шанс от поява на конденз, което не е никак добра новина за вас. Другото нещо, което трябва да знаете е, че алуминиевата дограма е най-скъпа от всичките три вида.

И ето, че дойде ред на добилата широка популярност ПВЦ дограма и нейните положителни черти. Тя е перфектна, тъй като освен защита срещу конденз ви предоставя изчистена визия, добра устойчивост на бурии, снеговалежи и дъждове, както и се продава на достъпна цена. PVC профилите комбинирани с тройни стъклопакети ви гарантират 100% топлоизолация и звукоизолация.

Най-търсените PVC системи са KMG и Aluplast. Колкото повече на брой са камерите на дограмата, толкова по-добри изолационни качества ще предложи тя. Основната идея е да се прекрати излаза на топлина от помещенията и да се спре дразнещият шум от улицата. Това са и причините поради, които слагаме пластмасова дограма вкъщи или офиса.

Ако не разбирате какво е значението на броят камери при дограмите или какъв стъклопакет ви трябва, по-добре потърсете консултация от специалист. Дългогодишната фирма в продажба и монтаж на ПВЦ дограма Мастер Пластик, ще ви обясни всичко важно за съвременните профили.

 

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки