Часовниците повтарят десена на дрехата.

Часовника и чантата не се подчиняват на една и съща тема, понякога дори се различават фрапиращо като цвят. Обикновено часовника се съчетава с гривната или бижуто. Чантите се съчетават с обувките или колана на всяка дама. Актуални са полупрозрачните от сребърно или златно ламе, с нестандартни форми и комбинации от материи. На модната сцена триумфално се завръщат и плетените чанти от 70-те години. На същия принцип са изработени и каишките на часовниците.

При официалните модели се лансират миниатюрните размери – тип портмоне, които могат да поберат единствено парфюма и червилото. Безспорен моден писък също са и чантите от кожени цветни „кръпки”. Може би не си даваме сметка какво се случва с надпреварата към подмладяване, но през 2015 година над 20 % от световното население ще са хора, прехвърлили 65 години. И все пак на никого не се харесва да се признае за остарял. Според анкета в Милано и Париж 89 % от жените там не се считат за възрастни на 50 години. Това личи и по начина, по който избират облеклото и часовниците си, а в рекламите, съвсем не са в първа младост. Световната сцена вади на показ 50-годишните и ги облича шарено като 20-годишни. Традиционните ленени дрехи са преосмислени по нов начин, а безспорните акценти са – стремежът да се откроят формите на тялото, подчертаването на талията и ханша с широки колани и големи часовници и използуването на елементи на облеклото тип „ сафари”. Сред тях са джобовете -пликове, т.нар. „тунели” за пристягане на елеците от кожа.

Униформата е шик – платките и „пагоните” са в дискретен контраст с романтиката, която се излъчва от различните набори и цепки. Във всичко това доминират естествените материали- кожа, памук и коприна. В облеклата, лансирани от „шанел” например, триумфално се завръща класическата дамска шемизета с високо столче. Блузите от последните модни дефилета в Рим и Милано са с набори около ръкавите и маншетите, за да се забелязва часовниците върху китките на ръцете им. Саката са къси, с по-прибрани рамене и високо закопчаване.

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки