Грижа за косата с различни видове масла

Както е известно, косата играе важна роля в ежедневието ни, особено за жените.

Какво се случва, коагато грижата за косата бъде намалена и пренебрегната? Губи блясъка си, става мазна, получава се пърхот, косъмът се поврежда.

Съществуват много лесни начини за добра грижа за Вашата коса. Същевременно, това не е толкова трудно и не отнема много време.

Основният режим на грижа за косата е смазване, шампоан, сресване.

В тази статия ще Ви обясним за ползите от използване на масло. Масажът с масло върху скалпа ви помага за растежа на косата, косъмът расте здрав и по-бързо от нормалното. Петролът е отлично средство и това е от полза за суха и чуплива коса. Прилагането на масло на косата подхранва корените и достига дълбоко в кожата и спомага за предотвратяване на сухота. Сухотата развива люспеста повърхност, позната като пърхот. Маслото също така е полезно и предотвратява счупване на косъма.

Най-популярни масла са кокосово масло, масло от жожоба, зехтин, бадемово масло, шафраново масло, както и други. Изброените са много полезни за косата, тъй като имат определени свойства за насърчаване на здравословния и по-бърз растеж. Кокосовото масло е силно препоръчително за сгъстяване на косата. Масло от жожоба също е много добро решение за вашето здраве. То овлажнява скалпа и предотвратява образуването на пърхот.

Прилаганено на масло от жожоба осигурява допълнителен блясък на косата. Витамин А е много важен за растежа на косата ни, така че Бадемовото масло е богато на витамин А и е от голяма полза за вашата коса.

Зехтинът е известен с лечебните си свойства така че прилагането на зехтин е ефективно и осигурява допълнителна защита.
Веже може би виждате, колко е важно да употребявате различни масла за Вашата коса.. Масажът на скалпа помага да се увеличи циркулацията на кръвта, което води до повече хранителни вещества, които помагат на космените фоликули, които от своя страна подобрява здравината. Именно заради това е добре да разтривате добре маслата в косата си.

Статията е представена от онлайн магазин за обувки Зебра Онлайн

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки