Как да изберем правилната бандана за глава? Няколко лесни стъпки

krpi za glava Бизнес

По всяко време на годината съществува универсален аксесоар, който запазва чара си и може да послужи дори като защитна преграда във времената на пандемия и непрестанни локдауни.

Това е банданата за глава – неизменен помощник на спортистите, планинарите, рокерите и на тези, които харесват по-нестандартните начини на обличане с различни аксесоари.

Разбира се, съществуват най-различни брандове и видове бандани, които могат да изпълняват различни функционалности, да се вписват с различно облекло и да бъдат носени по всяко време.

Колоездачи, маратонци, катерачи, спортисти, музиканти – това са само част от хората, които поне веднъж в живота си са добавяли банданата за глава като част от ежедневното си облекло. Но какво всъщност я прави толкова функционална и предпочитана от мнозина?

Банданите или по просто казано, кърпите за глава са много удобни при излагане на слънце, те предпазват косата и скалпа от UV лъчите и са страхотна алтернатива на шапките с козирка.

В текущата статия ще представим най-често срещаните методи и стъпки, по които да изберем банданата си за глава.

  1. Цвят – да, цвят. Те идват в различни цветове и хората ги обожават заради разнообразието, което донасят в модата, различните аутфити и прочие.
  2. Материали – материалите са изключително важна част в избора на бандана. Обикновено те се правят от леки и микрофибърни материали и не заемат много място, когато се носят в чанта, сак или раница.
  3. Функционалност – относно функционалността, те не само предпазват от слънчевите лъчи, но могат да обират и потта при интензивни тренировки. Също така са чудесен избор за малки деца и хора, които не трябва да се излагат на слънце за по-дълго.

Това са само няколко от важните стъпки, които трябва да предприемем при избора си на бандана за глава. Някои хора гледат за допълнителни вариации на банданите, като тип шапка, например, обикновена кърпа за глава и още много други.

Напоследък стават доста популярни сред спортистите бандани тип шал, като функционалността позволява да се носят на шията и бързо да се наглася според главата при планински преходи или екстремни ситуации.

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар