Как се отразява протестът на хотелите в София

Затворени кръстовища, обсада на парламента, блокиране на ключови булеварди и улици – това е обстановка в София от месец насам. Правото на по-добри условия за живот е това, за което се борят протестиращите, но как се отразява протеста на хотелския бранш.

Една част от собствениците на централни хотели в София, които са разположени по или близо около пътя на протестиращите споделят, че имат по-малка заетост на стаите в сравнение с миналата година за същия период. Много от чужденците са отменили свои резервации, като основна причина може би са съобщенията в световни медии за нестабилната среда в София и България като цяло.

Друга част от собствениците на централни хотели в София споделят, че гостите им подкрепят протестиращите и дори с любопитство отиват на протестите, за да ги заснемат на собствените си апарати или да публикуват своя снимка в социалните мрежи.

Управителите на хотели в София, които не са близо до протестиращите също са раздвоени, отразява ли се протестът на печалбите им. Те се надяват протестите да останат все така мирни и обстановката да се нормализира в скоро време.

Ако сега трябваше да пътуваш, къде би отишъл – в корумпирана държава разкъсвана от протести или на някое спокойно, свежо местенце? Аз бих предпочел втория вариант, ако и ти си на същото мнение, то може и чужденците желаещи да посетят спокоен хотел в София или другаде в България са променили мнението си.

Където и да е истината, е истина и че правителството изобщо не се замисля за хотелиерите и негативите нанесени върху хотелския бизнес. Оправдана ли е упоритостта на управляващите?

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки