Какво е да живееш на остров


Какво е да живееш на остров – интересно четиво за приключенци, подготвено от Хоте.Ли

Всеки се е питал какво е да живееш на остров. Животът там изглежда безгрижен със безспирните групи туристи и нощни фиести. Но нека надникнем в реалният живот на обитателите на някои острови.

Мястото, където ИН и Ян са в пълна хармония се нарича Бали. Произхода на тамошните жители идва от Китай и Индия. Може би това е причината балтийците да успяват да живеят в пълна хармония дух-тяло. Много туристи избрали да отидат на почивка в Бали не се престрашават да опитат  от кафето преработено от чудния стомах на животинчето цибетка. Но ако пропуснете да опитате това чудо има много други, на които можете да се насладите като например храма Бесаких кръстен на бога-дракон, пещерата на слона и още много други храмове. Живота в Бали обаче си остава прост въпреки развития туризъм. Тамошните селяни нямат право на собственост и са изключително атрактивна гледка със своите изпилени, почернени зъби.

А питали ли сте се какво е да живееш на атол?! Малдивските острови са единствена по рода си държава, която се състои от атоли разпръснати като звездите по небето в океана. Това ги прави и едно от най-привлекателните оферти за дайвинг и избор за почивка на Малдавите. Животът там също е спокоен въпреки безбройните хотели разпръснати навсякъде и задоволяващи всякакви прищевки. Интересен е факта, че височината на островите не надвишава 3 метра. За жалост резултата от постепенното повишаване на температурата на Земята се отразява пагубно върху тази държава. Почти един метър от височината й е вече под водата.

От друга страна, търсещите нещо по-европейско и по-близко до цивилизацията могат да прекарат една великолепна почивка в Малта. Малтийците са едни от най-ревностните католици. Сградите там са не по-високи от 2-3 етажа, рядко се срещат сгради с над 5 етажа. Храната е евтина, квартирите малко по-скъпи, така че спокойно можете да си организирате една прекрасна почивка там или кратка екскурзия.

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар