Кой ползва чаршаф с ластик ?

„Чаршаф с ластик? Защо ми е!?“ – често това е реакцията на все още много българи. Оказва се, че чаршафи с ластик се ползват все още от сравнително малко на брой хора. Помъчили сме се да отговорим защо е важно да ползвате чаршаф с ластик под обикновения чаршаф по-долу.
Чаршафите с ластик предпазват матрака от зацапвания и петна, гарантирайки му по-дълъг експлоатационен период, по-свеж вид и чистота. Все още се наблюдава едно явление започнало някъде по времето на социализма.
Явлението се характеризира с това, че новозакупените вещи не се разопаковат, а се оставят обвити с найлончето, за да издържат по дълго. Класически случай е опакованото в найлон дистанционно.
Не е лошо дистанционното да е опаковано и не би навредило на никой, даже наистина то ще си остане незахабено под опаковката. Когато се отнася този случай до матраци обаче, в никакъв случай не оставяйте матрака опакован в найлон, за да издържи по-дълго.
Найлонът запарва, шумоли, неудобен е и не си струва да стои под чаршафа само, за да изостри нервите на спящия. Чаршафите с ластик ще запазят матрака също толкова ефективно както и найлона, но няма да вгорчат съня на спящия.
Също така чаршафите с ластик ще ограничат броя на акарите достигнали до матрака, както и ще спомогнат за по-прохладни летни вечери и по-топли зимни нощи.
Чаршафи с ластик, завивки и спално бельо можете да закупите от онлайн магазин Bubamara.

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки