Красиви екзотични килими

Красиви екзотични килими

Днес не е просто достатъчно да имаме красиви килими. Всеки се стреми към най-доброто на пазара, като решенията предлагани от красивите килими от екзотични материи са наистина изключително високо ценени. Естествено, за да си позволите подобно удоволствие ще ви се наложи и да бръкнете по-дълбоко в своя портфейл.

 

Все пак използването на килими имат сериозни традиции в българския бит. Все по-търсени, екзотичните материи, цветове и изработка си остават приоритет само на по-заможните българи, които освен всичко останало могат да си позволят и поддръжката и почистването на тези капризни интериорни решения.

 

Три от най-популярните варианти, когато говорим за екзотични материи и килими, създадени посредством тях ще обобщим по-долу, като изложим в кратки резюмета техните основни специфики:

 

Копринени килими – коприната отдавна е символ на лукс в интериора. Все пак използването на подобни килими има и някои специфики. Най-често няма да я откриете в хомогенен вид, използвана за подобни цели, като най-често тя бива комбинирана с някои други естествени материали като вълната или пък със синтетични материи, които са изключително издръжливи и допринасят за устойчивостта на вашия килим в дългосрочен план.

Килими от бамбук – бамбука си е един изключително екзотичен материал и това естествено провокира сериозен потребителски интерес към решения, изпълнени от този материал в интериора на нашия дом, все пак всеки търси по-разчупената и интересна визия. Единствения недостатък на тези килими е тяхната грубоватост, което е и сериозна предпоставка те да бъдат използване при тераси, антрета или други придадени и относително открити пространства в жилището ни.

Сезални килими – нека името им не ви подвежда. Това са всъщност килими създадени от растение, което расте в Южна Америка и има изключителен коефициент на еластичност. Материалът е изключително устойчив, което пък от своя страна предопределя използването му на места с интензивен трафик. Освен всички други страхотни негови характеристики този материал е и изключително лесен за почистване и поддръжка.

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки