Минимален гардероб! Как да определите броя на нещата, по-малко от които не трябва да имате в гардероба си?

Minimalen garderob Мода

Колко неща трябва да има в един гардероб? Често ми задават този въпрос хора, които се стремят да спестят пари и / или по различни причини искат да „се махнат от пътя“ и да съберат толкова много неща в килера, с които ще бъде лесно, просторно и удобно за тях. Съберете необходимия минимум!

Честно казано съм в недоумение и не мога да дам ясни препоръки. Всеки гардероб е индивидуален, всеки случай изисква внимателно обмисляне … Всъщност няма общи препоръки в стила (с изключение на това, че е важно всеки да носи актуални стилове на продукти и да не се придържа към тоалетите на младостта си, които са критично остарели и убиват само стилни изображения! …

Но! Реших да напиша тази публикация и да й дам един вид систематизирана структура за това как да съберете своя минимум необходим / минимално удобен гардероб. Какво е важно да не пропускате при изчисляване и на какви точки трябва да обърнете внимание!

Откъде трябва да започнете да определяте минималния брой елементи в гардероба си?

Ние изчисляваме основните области от нашия живот. Ясно и конкретно. Ние директно вземаме и предписваме определен предварителен план за всеки наш ден!

Грешки в плана са допустими, но като цяло, след като очертахме такава структура за себе си, можем да направим изводи:

 за кои сфери на живота по принцип имаме нужда от дрехи,

за кои области е необходимо повече и за които можете да вземете минимума

(например, ако се срещате с приятелка в кафене само веднъж седмично и не ходите особено на никакви събития, тогава къде и защо изобщо имате нужда от 5 елегантни рокли?).

След това е важно да се изчисли минималното необходимо количество облекло за всяка от зоните, които сте определили в плана.

Как да го направим?

Ние определяме в коя сфера от живота трябва да смените дрехите (например в понеделник и сряда така или иначе ще ви трябват различни дрехи за тренировка, защото във фитнеса определено ще се потите, ако се занимавате сериозно с упражнения). Или, например, не можете да отидете на работа в офиса за 5 дни в една и съща блуза. Дори ако например имате много строг дрескод и винаги носите неща от същия стил и цвят. Все пак те трябва да бъдат променени. Редувайте, сменяйте, подреждайте ..!

Освен това, точно на този етап е важно разумно да прецените колко често сте готови и ще имате време за пране и гладене. Броят на блузите, от които се нуждаете в офиса за една седмица, пряко зависи от това. Важно е в този момент да се държите възможно най -честно и обективно със себе си. Няма да започнете внезапно да перете нещата на всеки 2 дни, за да се справите с 2 блузи, ако не ви е било удобно по -рано, дори ако внезапно решите да си обещаете това.

Още на следващия етап ще можете грубо да прецените минималния брой комплекти, от които се нуждаете. И отидете на събиране на капсули. Което, между другото, може допълнително да намали необходимия брой продукти! Капсулният гардероб е много готино решение за този случай!

Например, ако решите, че за вас е важно да имате 5 различни горнища за работа в офиса (за 5 дни от седмицата), тогава можете да превърнете 5 блузи в 4 неща – 2 вътрешни слоя и 2 горни слоя. В резултат купете 2 блузи и 2 якета и ги смесете по различни начини. Комбинациите вече ще са различни. Освен това в някои дни по принцип не можете да хвърляте втория слой – и също ще изглеждате различно, по нов начин. Така че ще има по -малко неща. Ако въпросът е за минималния брой неща …!

Но, от друга страна, трябва да се намери оптимален баланс. Кое е по-важно за теб – самия минимум комплекти от възможните или най-малкото неща, в които все още изглеждаш готино и почти не се повтаряш в тоалети?

Независимо от това, във всеки случай изчисляването на минималния ви гардероб трябва да започне с анализ на вашите редовни области на дейност и с ясно определение колко и за кои от тях определено ще имате нужда от продукти.

 Наскоро чух например, че моите колеги стилисти тичат маратони, за да създадат максимален брой изображения от 12-15 неща. Но трябва да разберете: това вече е нещо като „предизвикателство“. За тези, които наистина си поставят задачата да имат възможно най-малко, отхвърляйки всички условности. И второ, имам предвид броя на нещата в една област на дейност. Не можете да имате 12-15 артикула за целия си гардероб, така че нищо няма да се получи. Но е напълно възможно да се създаде капсула за всеки ден (небрежен външен вид) от толкова много продукти. И същия брой неща, например, да се разпределят за работа. Просто трябва да разберете, че това ще бъдат различни минимално пресичащи се капсули. Можете спокойно да използвате както основни тениски, лоуфери, така и, да речем, средно голяма чанта в някакъв лаконичен цвят.

Но като цяло различни гардероби, различни капсули, различни комплекти неща са предназначени за различни области на дейност. Това са отделни истории – ежедневни неща и офисни. Освен неща за срещи с приятели и за спорт (започвайки от седмичния план, зададен в началото на публикацията), те също ще бъдат отделни. Но във всяка категория техният брой може да бъде намален до минимум (ако има такова желание), а броят на кръстовища може да бъде увеличен (да речем, градска раница или основна бежова тениска могат да се поберат във всички посочени гардероби истории).

И едно просто заключение следва от последната точка: за да имате възможно най -много пресичания на капсули, като същевременно се стремите да имате възможно най -малко неща, трябва да закупите максималния брой основни и кратки продукти. Например, изберете вече посочена бежова полуприлепнала тениска, бродирана, която ще се впише във всички истории на гардероба. И не избирайте ярко лилаво оверсайз, дори ако наистина ви е харесало. В крайна сметка, да речем, тогава очевидно няма да го поберете в офис капсула.

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар