Наистина ли пазаруването онлайн е по-евтино?

logoПазаруването онлайн може да Ви спести пари, особено когато го съчетаете с ваучери за онлайн намаления, оферти на деня или предложения за безплатна доставка.

Търговците на дребно не винаги предлагат същите сделки в реалните си магазини, както правят в своите онлайн магазини. Причините са в това, че разходите за експлоатация са значително по-големи от тези на онлайн магазина. Фактори като наем, електричество, заплати, загуба на артикули, всички те допринасят  за по-големия марж и режийни при правене на бизнес в някой търговски център.

Търговците са разбрали, че могат да отговорят на нуждите на своите клиенти с по-малки оперативни разходи с една онлайн локация, а не физически магазин. Успешните  онлайн магазини дават част от тези спестени средства на своите клиенти чрез намаляване на цените на стоките.

Предимства на онлайн пазаруването

Онлайн пазаруването е чудесен способ за намиране на продукти, които са в процес на ликвидация. Съхраняването на тези продукти в един централен склад позволява на търговеца да продава стоките по-дълго, оставяйки ги да стоят, непродадени, без загуба на техния марж на печалбата. Тази практика допринася за големи икономии за клиентите, които не държат да закупят най-актуалните продукти.

Комуникацията между онлайн търговеца и пазаруващите е рационализирана с автоматични отговори на въпроси и на следващ етап с професионално обучени служители. На реномираните сайтове клиентските услуги са ясно посочени, за да се намали всякакво объркване на потребителите. За тези, които имат въпроси, добре обучени търговски представители са достъпни „на живо” през интернет, без чакане по опашки или лутане из магазина с онова познато чувство „работи ли някой тук?”.

Сайтове за сравнение на цените пък дават възможност на потребителите да пазаруват по-интелигентно чрез използване на услуги, които сравняват цените на няколко търговци за някой специфичен артикул. Така клиентите не само получават информация за конкурентните цени, но също така и отзиви за продукта и ревюта на сайта,  за да вземат решение за това какво и къде да купят онлайн.

Много онлайн магазини предлагат отстъпки към куриерските фирми или безплатна доставка, за да примамят потребителите да направят онлайн покупка.

Онлайн магазините спазват същия промоционален календар както и традиционните магазини, предлагайки великолепни сезонни разпродажби и намаления. По Коледните празници отстъпките са равни на местните универсални магазини. Ранната пролет е сезона, когато онлайн аутлет магазини предлагат до 50% отстъпка от цената на зимните си стоки. През годината се провеждат също големи намаления по време на различни празници.

Друг важен момент при онлайн пазаруването е съществено важен за всички нас – имаме прекрасна възможност и огромен избор от места, откъдето можем да поръчаме храна и напитки. Има и онлайн портали, които съчетават в себе си много на брой ресторанти и пицарии и така става много лесно и бързо самият избор и поръчка на избаното меню. Именно такъв портал е сайтът foodpanda.bg. В него може да откриете десетки ресторанти, пицарии, заведения, от които може да поръчате в цели 8 града – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София, Стара Загора.

Все повече хора откриват, че наистина могат да спестят пари като пазаруват в Интернет. По-находчивите търговци отговарят с по-добри и лесни за потребителя сайтове. Клиентите изглежда ще се върнат назад към основната концепция при пазаруването – тук е артикула, тук е какво ще Ви струва, а тук са предимствата на пазаруването с нас. Онлайн магазините ще се докажат, че могат да са най-добрите, когато се научат как даправят това.

 

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки