Полезни съвети за възстановяване на заем

reklama Вдъхновение

Бърз кредит, банков заем, ипотека – това са едни от най-популярните типове кредити, които повечето от Вас вече са ползвали, било то от банка, било то от друга финансова институция.

Съществуват някои много важни неща, които трябва да знаете, докато тече процесът по изплащането на заема! Представяме Ви някои акценти, като се надяваме, че те ще Ви помогнат да подобрите финансовата грамотност! Приятно четене.

Не бягайте от дългове и не се крийте от финансовата институция

Колкото и абсурдно да звучи, банката е вашият най-добър приятел при изплащане на кредит. И не е нужно да се криете от него. Опитайте се да поддържате връзка, съобщавайте за проблемите си и общувайте. Банковите мениджъри, ако са учтиво общувани с тях, често са щастливи да се опитат по някакъв начин да помогнат за решаването на проблема. Същото важи и за фирмите, предлагащи бързи кредити. Не ги отбягвайте при затруднения, а споделете с консултантите за тях и поискайте адекватно решение.

Като поддържате контакт с банката, можете да се опитате да стигнете до взаимноизгодно решение. И тогава вие ще получите желаната отсрочка или смекчаване, а банката ще си получи парите. Поне някои от тях и то не веднага. Но за него е по-добре от нищо. Така че запомнете: както за вас, така и за банката е от полза да си сътрудничите. Затова не бягайте, а общувайте.

Между другото. Ако имате поне малко пари, но все още не ви стигат за минималната вноска по кредита, все пак ги внесете. Това ще покаже на банката, че сте в затруднение, но въпреки това сте готови да платите. Поне малко. И не оставяйте нещата просто така. Това ще увеличи неговата лоялност.

Съберете всички документи, които могат да помогнат

Банката ще бъде много по-склонна да ви посрещне, ако му покажете защо не можете да върнете парите сега, но можете по-късно. Ако липсата на пари се дължи на напълно обективни причини (уволнение, тежко заболяване, загуба на прехраната и т.н.), тогава можете лесно да потвърдите това с документи.

От какви документи определено се нуждаете:

  • Ако сте били съкратени: заповед за съкращаване, копие от трудовата книжка.
  • Ако някой от източниците на доход е изчезнал: всички свързани документи, ако има такива.
  • Ако не ви се изплащат заплати: Молба за спиране на работа при работодателя, дело в съда за неизплащане на заплати.
  • Ако се разболеете: болнични листове, извлечения от медицинска карта, медицински документи и касови бележки (ако сте правили операции или процедури срещу заплащане).

Финални думи

Много са нещата, които да предвидите, но има и такива, които не можете да предпожите, че ще се случат по времето на изплащатено на вноските. Именно поради тази причина бъдете точни и коректни към финансовите интитуции и те ще проявят разбиране, поне няколко пъти!

Успех!

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар