Публикуване на обяви в интернет

В началото на търговията, обмяната на стоки и услуги се е случвала главно на пазара в центъра на града, където всеки който иска да предложи нещо идва и излага своята стока. Клиентите също идват на място и покупка-продажбата се извършва на момента, което е голям плюс. Минуса е че търговия може да се извършва само веднъж в месеца или седмицата, трябва да пътуваш до мястото на събитието, за да участваш в него.

След това се е зародила каталожната търговия. Тази търговия се говори, че е започнала по времето на появата на първите влакове. Умели търговци са се усетили и са направили каталози, които са отставили по всички спирки на влаковете. Когато някои се интересува от нещо, той може да погледне на спокойствие продукта си в каталога и след като си хареса един или повече продукти да си поръча с телелграма. От своя страна търговеца при получаването на поръчката, ще набави стоката и ще я достави на клиента при следващият курс на влака по линията. В нормалният случаи това отнема около седмица, което е минус. Другият минус е че каталога е фиксиран, продуктите в него също и не се сменят често може би веднъж на година. Все пак този модел е по-добър от предният, защото клиента има информация какви са продуктите през цялото време и може да поръча, когато избере подходящият. Може да получи стоката си, каквато и да е от каталога, до максимум няколко седмици от момента на поръчката. Избора се увеличава, тъй като в един каталог може да се поберат много повече продукти отколкото на една сергия, както се намалява разтоянието, което трябва да се измине да се получи стоката.

В днешно време вече голяма част от предлагането и продажбите се извършват online. Има 2 начна, или чез online магазини, или чез сайтове за обяви. Предимството на online търговията е че избора на изложените стоки е огромен,  този избор може веднага да бъде променен, ако някоя стока свърши в наличност или се появи нова. Когато купувача има интерес може веднага да поръча и да получи стоката на домашния си адрес по куриер с наложен платеж. По този начин избора се увеличава, както и скоростта на покупката и удобството на получаване.

Финални думи. Няма как да пропуснем да кажем, че чрез публикуване на обява можете да намерите купувач, без значение какво продавате, или каква услуга предлагате.

Нещо повече, редица SEO оптимизатори също се възползват от силата на сайтовете за обяви и промотират клиентите си…

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар