С какво се отличават добрите специалисти по човешки ресурси?

hr 2 Бизнес

Пазарът на труда предлага предизвикателства за кандидати и работодатели. Бъдещите служители се затрудняват в откриването на подходяща професионална позиция, отговаряща на тяхното ниво на опит и очаквания за развитие.

От друга страна, работодателите все по-трудно откриват подходящи кадри за присъединяване към техния екип.

Специалистите по човешки ресурси осигуряват необходимата професионална подкрепа, удовлетворяваща нуждите и на двете страни на пазара на труда. За да се постигнат оптимални резултати в процеса на наемане на персонал, е важно да се подберат правилните експерти по подбор на служители.

Ето с какво се отличават те:

Богата мрежа от контакти            

Добрите експерти по човешки ресурси притежават богата мрежа от контакти. Агенциите за подбор на персонал разполагат с база данни на таланти, както и списък с всички свободни позиции. Те могат да реагират бързо на търсенето на работодателите, като картографират пазара и изградят профил на перфектния кандидат за желаната позиция.

От друга страна, широката мрежа от контакти е предимство и за кандидатите за работа. Добрите специалисти по подбор на персонал подбират предложенията на сигурни и проверени работодатели, за да ги предоставят на бъдещите служители. Потенциалните кандидати могат да получат богата гама от работни оферти, които са предварително проверени от специалисти в сферата на човешките ресурси.

Експертност и познания

Професионалните HR специалисти се отличават по своята експертност и познания за пазара на труда. Те имат уменията да извършат предварително проучване за клиента, да изготвят подробен профил на търсения кандидат и да картографират пазара, за да оптимизират процеса на търсене.

Опитните специалисти по човешки ресурси проследяват последните тенденции на пазара и са в крак с последните новини, свързани с подбора на кадри. HR експертите се отличават с развити умения за преценка на кандидата, неговите качества и умения. Специалистите събират необходимата информация за потенциалните служители и помагат на работодателите да направят най-добрия избор.

Гаранция на постигнатите резултати

Доверената HR агенция се разпознава и по още един белег – гаранционните условия при изграждането на партньорство. Подборът на персонал често посреща рискове като недоволство на кандидата или работодателя. На първо място, добрите HR експерти предоставят клауза за непривличане в срок от година след наемането на персонала. Те предлагат непрозрачни условия на работа и сигурен успех при намиране на нови кадри.

Специалистите по човешки ресурси оказват непрестанно съдействие и на кандидатите за работа. Агенциите по подбор на персонал осигуряват защита на бъдещите служители от неправомерни действия и злоупотреби.

HR експертите от агенция Top Skills Recruitment дават насоки и съвети на кандидата, с които той да открие най-добрата позиция според своите изисквания.

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар