Светлината изпълва живота с комфорт, уют и радост

Светлината Бизнес

Човешкият живот зависи от светлината, както от храната или водата. През повечето време хората прекарват на закрито, естествената слънчева светлина е заменила осветителните тела и устройства. Осветлението влияе върху настроението и важните телесни функции. Правилно обмисленото и подбрано меко и приятелско LED осветление в помещение или на работно място определя атмосферата, създава усещане за комфорт, уют и безопасност. Зрението ще бъде развалено от неграмотно осветление и е трудно да се възстанови. Следователно не е необходимо да пестите от собственото си здраве. Необходимо е правилно да се подходи към въпроса за осветлението на апартамент или работно място. Изкуственото осветление, подобно на слънчевата светлина, е най -важната част от интериора, с помощта на която:

 • подчертаване на архитектурни решения;

 • подчертайте акцентите;

 • скриват недостатъци;

 • визуално увеличаване или намаляване на обема на помещението – „раздвижете” стените или „повдигнете” тавана. Въз основа на поставените цели, пространството е визуално моделирано с осветление.

Когато създавате модел на осветление, не забравяйте правилата:

1. За спални и помещения, които не се използват често, общото осветление е в нормалните граници, когато има 15 до 25 вата на квадратен метър площ.

2. За дневни и детски стаи, общи стаи и кухни за осветяване на квадратен метър площ е необходимо от 20 до 35 W, освен ако не е предвидено друго дизайнерско решение.

Във всеки интериорен проект светлината:

 • визуално променя формите;

 • трансформира пространството;

• подчертава индивидуалните архитектурни и интериорни детайли и решения;

• създава добро настроение, атмосфера на комфорт и спокойствие;

• възбужда въображението;

• задоволява желанията.

Правилно избраното осветление не създава рязък контраст между сянка и светлина. Не трябва да има отблясъци по повърхностите и отблясъци – това е вредно за зрителните органи. Силата и интензивността на осветлението се избират, коригират се за цвета на финала, тъй като различните цветове не отразяват светлината еднакво. Експериментирайки с многоцветно осветление, не забравяйте за ефекта на всеки цвят върху човешката психика. Например: синьото е свързано с мир, но лицата не изглеждат представителни в този спектър, поради което те не използват сини лампи за банята. На сутринта в огледалото в синята светлина виждат „чудовището“. По същия начин синьото осветление се възприема в кухнята. Този цвят ще направи храната да изглежда неприятна. Зелените тонове са благоприятни за разговор, успокояват партньорите или събеседниците в преговорите. Тези нюанси са подходящи за аплици и подови лампи в спални, детски стаи и дневни. Светлочервените тонове ви развеселяват и мобилизират, но основното е нормата, тъй като яркото и тъмночервеното предизвикват безпокойство, създават напрежение и дискомфорт. Виолетовото се счита за цвят на творчеството и е много красиво само по себе си.

Осветлението може да бъде общо и локално. Общото осветление създава светъл фон и равномерно осветява стаята, омекотява или премахва резки преходи на светлина и сянка и създава целостта на цялата композиция. Тази цел се постига с помощта на полилеи и закачалки за таван или стенни свещи, чиято основна цел е създаването на мека разсеяна светлина. Именно комбинацията от общо осветление с локално или акцентно осветление ще създаде добро настроение в къщата. Местното осветление може да бъде работно и акцентиращо. Работното осветление няма да увреди зрението ви, когато работите или извършвате други дейности. Акцентното осветление привлича благоприятно вниманието към особено успешна част от интериора.

Заключение

 Необходимо е внимателно и правилно да изберете цвета на осветлението и дизайна, защото домът е не само място за отдих от външния свят, но понякога и работно пространство. За да направите това, представете си какви видове осветление, осветителни тела и лампи е най -добре да използвате.

Dilyana
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар