Цена за счетоводно обслужване

Cena za schetovodni uslugi Бизнес

Този въпрос вълнува много малки фирми и собственици на бизнес, които сега стартират или все още не са се затвърдили на пазара, не са набрали достатъчно брой клиенти с които да увеличат прихода си и да си гарантират добри месечни обороти.

Ние от Митков Консулт ЕООД сме толенратни към стартиращите малки фирми и се опитваме да дадем най-добрата цена спрямо услугата, която предлагаме на база на нуждите на клиента ни. Опитваме се нашите клиенти във времето да ги направим и наши партньори да ги сближим с обслужващият ги счетоводител, до толкова до колко е необходимо да се извъшрват професионалните дейности и да тече свободна комуникация между страните.

Понякога даваме по-ниска цена първите 6-9 месеца, докато бизнеса който сега е стартирал да набере скорост и да му потръгнат нещата, когато се увеличи обема на работа, съответно и работата на счетоводството се увеличава , прогресивно с това се увеличава и заплащането за услугата.

  Може да има няколко индикатора, но един от тях определено е основният, променяйки фундаментално цената. Това може да бъде:

  • обем първични документи ( фактури);
  • броя на счетоводните записвания/операции;
  • броя банкови сметки;
  • действителното време на счетоводителя (почасово фактуриране);
  • увеличен брой работни места и наети работници;
  • излизане на международен пазар и увеличаване броя консултации и казуси относно бизнеса;

Разбира се, по-добре е да изберете компании, за които основният критерий за ценообразуване е прозрачен за клиента (например обемът на „първичните стоки“, действително прехвърлени към счетоводната къща). Трябва да е ясно описано в сключеният договор за какво плащате на счетоводителя или счетоводната къща, кога може да имам изменение и в какви рамки.

Дали в цената се включва услуги като възстановяване на ДДС, ГФО, годишни декларации, проверки от НАП, проверки от инспекцията по труда, плащане на осигуровки, работа с онлайн банкиране и т.н.

Опитните счетоводители винаги ще задават уточняващи въпроси преди да обявят ценоразписа и едва след като получат повече информация за вашия бизнес, за очакванията ви от счетоводството, ще могат да дадат цена. Която ще се базира на зададените Ви параметри.

Повече за цените и консултация със счетоводител може да получите на нашият уеб сайт в интернет, на Митков Консулт ЕООД.

Работим с малки фирми и свободни професии от почти цяла България, като на фокус са ни градовете Благоевград, София, Пловдив, Варна и Бургас. Доверете ни се и се свържете с нас за консултация, на която ще можете да си зададете всички въпроси, които Ви вълнуват и притесняват, да получите адекватна информация и да си изясните нужното.

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар