Знаете ли, че все повече шофьори ползват добавките AdBlue?

adblue Авто-мото

В настоящата статия ще Ви разкажем и каква е причината, именно AdBlue да е сред предпочитаните автомобилни добавки.

В последните години добавката AdBlue става все по-популярна сред шофьорите и превозвачите на тежкотоварни превозни средства. AdBlue е търговско наименование за реактивно средство, което се използва за намаляване на емисиите на отработени газове от дизелови двигатели. Това е уникална течност, която се инжектира в системата за намаляване на вредните емисии на азотни оксиди (NOx) при изгарянето на горивото.

Една от основните причини за нарастващото използване на AdBlue е строгото законодателство относно емисиите във всяка държава. Различни страни са въведели различни нормативи, които изискват намаляване на емисиите на NOx от превозните средства. В резултат на това, производителите на тежкотоварни превозни средства са принудени да използват системи за намаляване на вредните емисии, като Selective Catalytic Reduction (SCR) системата, която изисква използването на AdBlue.

AdBlue се състои от синтетично изпълнително средство, наречено урея, което се разтваря в дестилирана вода. Когато се инжектира в системата за намаляване на емисиите, AdBlue реагира с NOx газовете и ги преобразува в безвредни азот (N2) и вода (H2O). Това помага значително да се намалят замърсяващите емисии, които влияят на въздуха и околната среда.

За да използвате AdBlue, шофьорите трябва да имат специален резервоар, монтиран на превозното средство, който се пълни при редовните поддръжки или на специални АдБлю пунктове в бензиностанции. Добавката се инжектира автоматично в SCR системата, като се контролира от софтуер, който регулира правилното съотношение между AdBlue и горивото.

В добавка към намаляването на емисиите, използването на AdBlue има и други предимства. Това включва подобрена икономия на гориво, тъй като системата за намаляване на емисиите позволява на двигателя да работи при по-ефективни условия. Освен това, AdBlue помага за удължаване на живота на двигателя и намалява риска от повреди на компонентите на системата за намаляване на емисиите.

В заключение, използването на добавка AdBlue става все по-широко разпространено сред шофьорите и превозвачите на тежкотоварни превозни средства поради строгите нормативи за емисиите и желанието да се намали вредното въздействие върху околната среда. AdBlue е ефективен и устойчив начин за намаляване на емисиите на NOx и подобряване на екологичната отчетност на превозните средства. С растящата осведоменост за важността на опазването на околната среда, очакваме да видим още повече шофьори да използват AdBlue и да допринесат за по-чист и здравословен въздух.

Ако се интересувате от цената на добавки AdBlue, то посетете официалната страница на компанията.

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар