Какво е B2B?

Elektronna trgoviya Уеб дизайн и SEO

Накратко, B2B е често срещан акроним за бизнес към бизнес. Това е, когато компаниите продават една на друга, а не предприятията продават раздели на двойни потребители.

Традиционно транзакциите на едро са по-склонни да бъдат В2В, докато В2С (бизнес към потребител) има тенденция да имитира бизнес модел в стил търговия на дребно.

B2B предимства

Ако все още обмисляте целевия си пазар, не изключвайте бизнеса. Като цяло B2B транзакциите имат по-висока цена на продажба от B2C продуктите. Това не е изненадващо, като се има предвид, че компаниите обикновено имат повече капитал от средния потребител.

 Какво е B2B?

 Може да се изненадате да разберете, че електронната търговия в стил B2B има много общо с електронната търговия B2C а именно, че по-голямата част от процеса е една и съща. Има обаче още няколко ключови разлики:

– Традиционно B2B купувачите са това, което наричаме „професионални“ купувачи, което означава, че те имат по -високо ниво на отговорност, когато става въпрос за харчене на пари на компанията. Докато B2C покупките се основават предимно на лични предпочитания, тъй като купувачът трябва да се тревожи само да се хареса. Това означава, че като цяло потребителите на B2C обикновено не са толкова добре информирани колкото B2B купувачите, което ги улеснява при продажбата, тъй като е по-вероятно да купуват по прищявка. В допълнение към това, опитът да накарате B2B купувач да смени доставчиците може да бъде предизвикателство. По-често те са настроени по различен начин, защото за тях смяната на доставчици (в някои случаи) може да причини значителни смущения в ежедневната работа на техния бизнес. Това означава, че вземането на решение за покупка често отнема повече време, усилия и в някои случаи повече пари за отделяне в сравнение с B2C продажбите. Следователно B2B маркетолозите се нуждаят от малко търпение и трябва да се съсредоточат върху предлагането на потребителите на първокласно изживяване. Като част от своята маркетингова стратегия, собствениците на фирми трябва да са много наясно с предимствата на своите продукти и услуги (повече за това по -късно!). Ако управлявате компания, фокусирана върху B2B и искате да подобрите цялостното качество на услугите си, помислете за наемане на таен купувач. Въпреки че това традиционно се свързва с потребителските марки, няма причина тези техники да не се използват на B2B пазарите. Често е трудно да критикуваме собствената си работа, така че свежият чифт очи е огромно предимство.

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар