С мини поли през есента! Нова гореща тенденция на този сезон!

S mini poli prez esenta Мода

Mini пола отдавна не е била толкова актуална, колкото сега!

Още през пролетта стана известно, че поли с тази дължина присъстват на всички ревюта до лятото. „Наивният романтичен“ стил доминираше по улиците на големите градове от май до август, а жегата само допринесе за това.

Тенденцията набра скорост: сега полите с мини дължина са най-актуални за есента (впрочем заедно с моделите с дължина midaxi, но за тях ще говорим малко по-късно и отделно …).

Демисезонните къси поли изглеждат малко по-различно, те също се комбинират малко по-различно и имат различни материали и текстури от летните варианти.

Как да изберем подходящата стилна мини пола за есента?

Въпреки факта, че в много продукти този сезон има тенденция към по-стегнато кройка на продуктите, мини поли все още имат доста свободно кройка или дори А-линия. Понякога може да изглеждат като седнали на крака, но е важно да не го стягат прекалено силно. Те са разположени от крака сякаш на кратко разстояние.

Всъщност демисезонните мини поли не съдържат никакъв намек за сексуалност, те са просто поредната стилна пола. Носят се върху черни тънки полупрозрачни чорапогащи в началото на сезона (и тъмни плътни през ноември), поради което няма проблеми с позицията на краката и избора на бельо и поради което дължината им може да бъде много къса, ултра мини. Но прилягането е от решаващо значение. Стегнати модели поли с мини дължина, както бе споменато по-горе, днес не избираме.

Тъй като в демисезона също е необходимо да се реши въпросът с метеорологичните условия и да не се замразява в мини пола, от голямо значение са:

чорапогащи (избираме тънки черни полупрозрачни модели или тъмни плътни през по-студените месеци – възможни са нюанси на бордо, сиво, синьо, черно, кафяво и наситено зелено)

текстура / плат на самата пола.

Актуални са продуктите от дебела вълна, кадифе, туид, костюмна тъкан, деним.

Моделите на мини поли, изработени от кожа, остават модерни този сезон.

В допълнение, модел на мини пола от велур може да се превърне в много стилно решение, тази текстура сега набира скорост с всички сили (и е вероятно тя да се окаже супер модерна до пролетта на 2022 г., но вероятно няма да мислим за това).

Не за първи сезон такъв детайл върху поли като определен декор, привличащ вниманието в средата, е актуален. Обикновено това е цип или копчета. Важно е избраните фитинги да не са евтини и да запазват представянето си за дълго време. Златни и сребърни нюанси изглеждат особено стилни.

Наскоро, точно миналата седмица, в канала ми излезе публикация за модните тенденции на есенно-зимния сезон, от която знаете, че различни метални нюанси, особено сребристи, сега стават изключително актуални. Това важи и за мини поли: те ще изглеждат модерни във всеки цвят, но особено готини и модерни – в сребристата версия. Въпреки факта, че този нюанс изглежда доста лек, той може да се комбинира и стилно с черни чорапогащи.

Между другото, точно поради въпроса за избора на чорапогащи, категорично НЕ препоръчвам да избирате леки мини поли през есента. За разлика от черните чорапогащи – без значение тънки или дебели – понякога те могат да изглеждат антистилни. Днес практически не избираме чорапогащи за тяло, за които подготвих подробен материал по канала още през април. Ще дублирам връзката към него в края на тази статия.

Тоест, през лятото носим светли поли, но през демисезона все още започваме от въпроса за комбинирането с тъмни чорапогащи!

Дизайнерите предлагат основно да пъхнем горната част на комплекта в мини поли. Това, разбира се, не винаги е възможно: вълнен пуловер, например, не може да се постави никъде, няма да зарежда спретнато гориво, ако човек иска. И разбира се, опцията „освобождаване“ също е приемлива. Просто облекло с горнище за обличане ще изглежда по-актуално и интересно – с плетена водолазка в ребро, например, можете да създадете много готина модерна комбинация.

Готин тренд детайл за мини поли ще бъде асиметрията. Всякакви. Например, полата може да бъде малко по-дълга от едната страна. И от това веднага ще стане по-интересно.

В статията за тенденциите споменах също, че сега решението с многоцветни копчета е много интересно. А на мини-полата в средата можете да изберете и аксесоари от различни нюанси.

Първоначално можете да закупите продукт със същите бутони и след това да ги дадете да бъдат променени в ателие, като изберете аксесоари в комбинирана стилна есенна цветова схема. Вашата минипола веднага ще стане хипермодерна!

Не би трябвало да има трудности при подготовката на комплекти с такива поли: те могат да се комбинират с почти всичко. Очевидно основното е да изберете продукти с модерна кройка, а не остарели.

Въпреки това, като се има предвид наличието на тенденции в трикотажните изделия и доста плътно прилепнали продукти, изработени от плътен материал (но в никакъв случай не стегнати!), има няколко печеливши модни формули за тази есен:

Плетен джъмпер/дълъг ръкав за фигура с малко въздух между тялото и продукта + дънкова мини пола А-силует + черен чорапогащник + мокасини/броги

Прилепнал дълъг ръкав, носен под свободно яке от мъжко рамо + мини пола от фина вълна, която сякаш седи на крака (но все пак с приток на въздух) + черен чорапогащник + боти до глезена.

Разбира се, има и други формули за създаване на стилни тоалети тази есен. Несъмнено. Но събирайки изображения според тези три опции, определено не можете да сбъркате. И ще изглеждате несравнимо и супер стилно. Основното нещо, нека ви напомня, е да се уверите, че кройката на продуктите отговаря на времето.

Като цяло, разбира се, мини поли не са за всеки.

Дори въпреки факта, че модерната им кройка е такава, че не прилягат на крака и не подчертават всички несъвършенства и нюанси на фигурата.

Но ако сте готови да експериментирате, тогава определено трябва да опитате!

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар