4 топ курорта, които да посетим през есента

Хотели и настаняване през есенният сезон Туризъм

Какво да посетим през есента? Този въпрос започваме да си го задаваме, когато времето започне да се разваля. Хем ни се иска да е по – спокойко, хем да се възползваме  от разни глезотийки, хем и да се разходим, ако разбира се времето го позволява. Пък, ако намерим и изгодни оферти за почивка ще е супер. 

Нека да рагледаме местата за есенна почивка.

1. Банско

Едно от най-посещаваните места в България, любимо на много от нас. Банско не е само ски курорт. Една разходка  по калдаръмените улички ще ви се отрази страхотно. А природата е невероятно красива. Няма кой знае какво да се гледа, затова си изберете спа хотел, в който можете да се поглезите. Хубавото на Банско, е че СПА хотелите са за целогодишно ползване. Много от тях предоставят супер изгодни оферти. 

2. Велинград

За Велинград можем да говорим много и не случайно. Освен, че е спа столица, има и много други преимущества. Тук, заради минералните извори е развита балнеологията. Минералната вода не само лекува. Минералните басейни в хотелите, джакузита с минерална вода ще ви накарат да се отпуснете и да се почувствате като новородени. В общи линии в хотела можете да прекарате цял в случай, че вали. 

3. Златоград

Ако времето го позволява, Златоград е мечтата на всеки турист, обичащ разходките. Можете да разгледате този музей на открито, да се насладите старовремските дюкяни, някои от които са превърнати в музеи. Има най-различни работилници. Посетете и  някое кафене, където предлагат въртяно кафе. Това е една от атракциите в Златоград. Кафето се вари в джезве на  пясък и с въртеливи движения се сипва в чашата. По-хубаво кафе няма да намерите никъде.

4. Велико Търново

И тук, както в Златоград се идва с идеята да разгледате, колкото може повече исторически забележителности. Като започнете с крепостта Царевец, небеизвестното шоу „Звук и светлина“, преминете през Музея на восъчните фигури, видите Самодовската чаршия и накрая да завършите с офроуд приключение с джип из околността.

Посетете тези курорти и ще останете очаровани. Както от местата за разходка, така и от хотелите. 

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар