Ако посетите Родопите, задължително вижте …

RodopiПредлагаме списък с няколко обекта, които задължително да посетите, ако се намирате в Родопите…

Ето и нашите предложения за дневни екскурзии докато почивате в района:

  1. Ягодинската пещера

Ягодинската пещера се намираща в Буйновското жредло. Тя е дълга 8 километра и попада сред най-дългите пещери в България. Самата тя е една сложна система, представена чрез мраморни етажи като най-долният е най-добре устроен.

  1. Бачковския манастир

Бачковският манастир е сред четирите най-големи и уредени манастири у нас. Намира се в село Бачково на около 7 км от Асеновград по пътя за Смолян. Бачковският манастир е основан през далечната 1083 година, реставриран е основно и е сред най-богатите на икони, запазени реликви и артефакти. Към днешна дата манастирът е сред най-посещаваните в България. Той се радва на дълбокото възхищение на безброй туристи, пътуващи по пътя за ски курортие Чепеларе и Пампорово.

  1. Кръстова гора

Кръстова гора, както и Белинташ са магични места. В случай, че никога досега не сте се докосвали до това сакрално място, знайте, че сега е моментът да го направите. Кръстова гора е голямо християнско средище, което привлича ежедневно сериозен набор от поклонници. Историята му датира от преди Християнството и това го прави толкова магично. Още траките са градили светилища в района, усещайки силната енергия на тази местност. Не пропускайте да отидете там, ако нощувате в някой от многобройните хотели в Родопите.

  1. Широка лъка

Село Широка Лъка е още наричано „селце на певците”. То се намира сърцето на красивите Родопи с по-конкретна локация на 16 км от зимния курорт Пампорово. Широка лъка се отличава със своите автентични родопски къщички, разположени от двете страни на реката. Прекрасно място за посещение през лятото и пролетта.

 

  1. Панорамната площадка Орлово око

Знаете ли за панорамната площадка „Орлово око”? Това е място, където дъхът ви буквално ще спре! Непременн заведете семейството си на това разкошно място с 360 градуса гледки. Там има изградено съоръжение, известно с великолепните си гледки към ридовете на Родопите, Буйновското ждрело и околните върхове! Гарантираме Ви, че снимките от там ще предизвикат фурор в личната ви страница във Фейсбук.

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар