Как да се справите с диагнозата Депресия

depresiya Здраве

След като сте получили диагноза Депресия, най-вероятно е да имате много въпроси за това какво означава това, тъй като е свързано с вашето психично здраве. Може да е трудно да се приеме, но трябва да знаете, че не сте сами.

Независимо дали сте диагностицирани с тежко депресивно разстройство или друга форма на депресия, важно е да признаете, че може да се наложи да потърсите професионална подкрепа за справяне със симптомите. Тъй като депресията засяга хората по различен начин, може да бъде предизвикателство да се ориентирате, без да разбирате възможностите за лечение и как да продължите напред с живота си. Сега е моментът да потърсите помощ от добър психотерапевт и да получите отговори за това какви стъпки са необходими за справяне с депресия.

Приемете факта, че имате нужда от помощ

Диагноза като тежка депресия може да бъде трудна за възприемане, дори ако подозирате за това от известно време. Възможно е да имате прилив на емоции, преминаващи през ума ви, докато се чудите какво ще се случи след това. Някои изпитват облекчение като разберат, че това, което са преживели, има име и са наясно то какво е. Някои се чувстват обнадеждени, защото могат да научат варианти, които да им помогнат да се чувстват по-добре и да се справят с проблема.

Други може да отрекат диагнозата си или да им бъде трудно да я приемат. Може да се почувствате срамно, ако гледате на това като на личен недостатък. Някои изпитват объркване, ако смятат, че проблемите им не съответстват на диагнозата. Други може да се питат защо се чувстват ядосани. Някои смятат, че животът им няма да бъде същият или се чувстват виновни и смятат, че това е тяхна вина. Може да се почувствате безсилни, защото не знаете какво да правите и именно тук е момента да се доверите на професионален психотерапевт за консултация и съвети и насоки за лечението.

Психотерапевт за лечение на депресии

Наличието на негативни мисли е нормално и може да изглежда непреодолимо и много трудно да се постави такава диагноза. С течение на времето ще научите повече информация за възможностите за лечение и как да адаптирате живота си, за да управлявате симптомите си. Справянето с депресивно разстройство е предизвикателство и е добре да отделите време, за да разберете нещата – обърнете се към специалист психотерапевт.

Може да отнеме време, за да разберете как животът ви може да се промени и как диагнозата може да го определи. Тъй като знаете повече за вашата диагноза депресия, това ще ви помогне да разберете какво сте направили досега, за да стигнете до този момент. Няма нищо лошо в това да потърсите помощ. Това може да ви помогне да осъзнаете, че заслужавате по-добро за себе си.

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар