Видове реклама на Yandex

Както стана ясно по-рано в тази статия, съществуват редица причини, поради които да замените Google с Yandex.
Най-популярната форма на реклама, за която всеки, който посети Яндекс поне веднъж знае, е контекстуалната реклама. Той също е разделен на няколко категории:

Контекстната реклама за търсене отдавна е на първо място по популярност и определено попада точно в интересите на потенциален купувач. Това е реклама за някой, който е готов да купи правилното нещо без колебание и рафтове.

Тематичната контекстуална реклама е разположена на партньорски сайтове, в така наречената рекламна мрежа YAN – Yandex. Основната му цел е да напомня за офертата, която се интересуваше още малко, и то доста време, след като интересът беше показан към рекламното предложение. Подобна реклама работи там, където се формира отложено търсене. Рекламата от този вид решава и друг проблем – увеличава разпознаваемостта на определен продукт или марка чрез използване на изображения.

Друг вид реклама на Yandex са банери от различни видове и локации:

Умни банери. Yandex избира реклами в автоматичен режим, като се има предвид какви стоки вече са се интересували от мрежата. Рекламата е оптимална за собствениците на онлайн магазини с богата гама от продукти. Персонализираният подбор може значително да увеличи продажбите.

Дисплей-контекстуални банери. Този тип банер се показва заедно с резултатите от търсенето на Yandex и партньорските сайтове. Съдържанието на банерите съответства на заявката за търсене, а самият банер помага за увеличаване на популярността на марката.

Банерната реклама е разположена на главната страница на Yandex, така че тя има най-голямата аудитория – повече от 40 милиона души. Можете също да поставите банер на един от проектите на Yandex, например, на главната страница на KinoPoisk. Тази реклама е насочена към големи рекламодатели.

Yandex има и други видове реклама, например видеореклама, аудио реклама, обяви (предимно Yandex.Market) и няколко други типа, за всеки от които е лесно да изберете целева аудитория. Всеки тип реклама в Yandex Yandex реклама повишава интереса към офертата на рекламодателя. Но за да работи правилно рекламата, тя трябва да бъде създадена от професионалисти, които са добре запознати с мащабни рекламни кампании.

Slamka
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки