Джак Ръсел Териер – едно весело и енергично куче

dzhak rsel Домашни любимци

Ако досега не сте имали куче от породата Джак Ръсел Териер, то определено има какво да научите. Тази кучета са едни много интересни, умни и енергични домашни любимци. Тяхната сила и енергия са почти неизчерпаеми. Характерът им е комплексен и доста сложен. Много умни и схватливи са, но понякога просто си имат свое мнение по въпроса.

Често в парковете се срещат кучета от тази порода. Обичат да тичат, да гонят топки и пръчки, да се състезават и надбягват с други кучета, да тичат до колелото на стопанина си. Добре се понасят и разбират и с другите породи, но като цяло са много любопитни и безстрашни. Това от една страна е хубаво, но от друга може да ви докара неприятна ситуация. Любопитният джак ръсел териер е способен да отиде напълно неподготвен и да се “озъби” дори и на най-едрото куче. Смелостта им граничи почти с безразсъдство, затова трябва да обучите вашият джак ръсел още от малък да ви слуша. Обучението следва да започне от съвсем ранна възраст и да се ръководите от похвали и награди, а не от заплахи и наказания. С лошо няма да постигнете нищо. Инатът на вашия джак ръсел териер гарантирано ще надделее. Освен това трябва да сте наясно и с факта, че ако вашето куче не изразходва енергията си и остава да стои само в къщи – това може да събуди деструктивно поведение. По принцип кучето ще си избере един член на вашето семейство и ще го следва неотлъчно. Той ще бъде за кучето тотален водач, а то ще му бъде напълно вярно и неотлъчно до него.

Стегната мускулатура, набито тяло и много здрави челюсти и крака – това е описанието на тази порода атлетични кучета. Създадени като ловна порода, те се хвърлят да ровят в хралупи и дупки, за да изваждат плячката. Освен това се обичат дългите разходки и игри навън. Ако смятате да си взимате точно тази порода куче, трябва да сте сигурно и че можете да му осигурите пълноценно движение.   

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар