Грунд за Венецианска мазилка

grund Строителство

Какво представлява грундът?

Грундът е основа, която е подготвителна за нанасяне на основното покритие на стената. Полага се преди боядисване и спомага за трайното закрепване на основната боя или мазилка. Също така оказва защитаващо влияние на декоративното покритие. Желателно е винаги да се използва   грунд. Независимо какво решение сте избрали за трайно покритие на стените, преди да го нанесете – грундирайте. Цените на грунда са сравнително ниски и не си позволявайте да го спестявате. Той спомага значително за трайността на покритията, защото запълва напълно малки цепнатини или резки в стените. По този начин ще бъдете сигурни, че венецианската мазилка ще бъде правилно положена. Грундът има способността да абсорбира боята или мазилката в себе си, което всъщност заздравява компонентите. Освен това той има способността да придаде правилна и плътна текстура на стената, която ще обработвате. Той е задължилната междинна стъпка при ремонт на стените.

grund

Какво представлява Венецианската мазилка? 

Това е декоративно /естествено/ защитно  покритие за стени, което е подобно на мрамор. Има уникални свойства да бъде пропусклива и да защитава от мухъл. Венецианската мазилка е добре популярна и широко използвана в България. Притежава изключителна визия, бляскав вид, многопластовост. Нюансите, които могат да се постигнат с нея са наистина безброй. Трайна е във времето и хората я харесват и предпочитат.              

Как се полага Венецианска мазилка?

След като сте подготвили стената за полагане на мазилката, като сте я грундирали, е настъпил моментът за нанасяне и на мазилката. Инструментът, с които се полага, е маламашка.  Първо се нанася първи слой върху грундираната повърхност. След това се нанася и втори, който наслагва и допълва първия. Финалната визия зависи от нюанските които са се насложили и засилили от повторното наслагване. Има вариант и за полагане на трети слой и това зависи от вашето желание и състоянието на стената след второто полагане. Ако все пак решите да сложите и трети слой, то той ще доизглади и изравни предишните, ще запълни пролуките и ще засили цветовете. Можем да кажем, че реално можете да добавите и четвърти, дори пети слой, венецианска мазилка. Като всеки следващ допълва предишните и засилва общия ефект. Ефектът на огледало и гладкост на стената се засилва значително. Ако процедирате по този начин и положите венецианска мазилка на таван, ще създадете впечатлението за дълбочина и по-голям обем на помещението.

pavel
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар