Предимствата на външни венециански щори

Vnshni venetsianski shhori Строителство

Благодарение на своите предимства, външните венециански щори са все по-търсени не само за нови сгради, но и за по-стари.

Те са включени в почти всички проекти на нови семейни къщи, офис сгради и производствени халета. Също така имат висока степен на защита от слънчева светлина, намаляват проникването на горещия въздух във вътрешността на помещенията, намаляват шума отвън, защитават личния живот и са архитектурен елемент на сградата.

Външните щори могат да направят повече, отколкото си мислите

Собствениците на имоти са наясно, че някои от най-големите загуби на топлина от помещенията през зимата са причинени от прозорците и вратите. Всички знаем, че технологията в производството на дограма се подобрява всяка година, като тройния стъклопакет става почти стандарт. 

Но за да се предпазите от UV лъчите ще е необходимо да инсталирате щори. Външните венециански щори, наричани още външни ламелни хоризонтални щори, преживяват бум днес, тъй като дори в нашите климатични условия е икономически изгодно да се предпазите от UV радиация, но това не е единственото предимство на външните щори.

Предимства на външните щори:

  1. Икономия на енергия за охлаждане
  2. През зимата не пропуска студа, като при затворено положение създава въздушен джоб м/у щората и стъклото
  3. Намаляване на шума от вън
  4. Дизайнерски елемент за екстериора
  5. Защитава личното ви пространство, като ви предпазва от любопитни погледи отвън
  6. Защита от UV лъчение
  7. Предпазват дограмата от атмосферни влияния
  8. Подходящи са за автоматизация и включване в система Умен дом

Дизайнът на външните щори е важен, затова е необходимо системата за управление на щорите да не се вижда на пръв поглед. Кутията с ламели обикновено се поставя директно в преградата или се скрива във фасадната изолация.

Когато избирате външни щори, не е нужно да се притеснявате, че сте ограничени от конкретен вид или модел. На пазара вече има много компании, които са в състояние да произведат щори за вашите нужди. 

При избора на щори се фокусирайте върху обработката на ламелите, техния вид и ширина. Интересувайте се от материала за производство, дали е обикновен алуминий или екструдиран и дали има пластмасови елементи.

Dilyana
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар