Кога да изберем ролетна врата за гараж?

roletna vrata Строителство

При избора на гаражна врата вниманието на хората се фокусира върху така наречените секционни гаражни врати, които в последното проучване от всички още са на челната позиция по популярност. На второ място обаче е така наречената ролетна врата или позната, като охранителна ролетка с плътни ламели.

Напоследък интересът към тях се е увеличил, главно поради техните ползи които предлагат. Имаме предвид надеждността или ниската цена на покупката, която по време на изграждането на нов дом се приема с отворени обятия.

Какво прави тази врата предпочитана?

Списъкът с предимствата на това решение обаче не свършва с ниска цена или надеждност. Заслужава да се спомене и това, че те заемат минимално място в гаража, което ще бъде оценено особено от тези, които нямат голям гараж или които крият не само своя „четириколесен спътник“ за дълги разстояния, а доста други неща.

Без да заема пространството на тавана (което обикновено се случва при секционните врати), гаражните ролетни врати са подходящи практически навсякъде. Подходящи са за малки гаражи, където мястото е много важно, но и за по-големите също.

Ролетните врати все повече намират своето място и в промишлени халета или селскостопански сгради. И тук те са популярни именно поради вече споменатите ползи.

За нови или стари сгради?

Би било грешка да се мисли, че ролетните врати са добър избор само за нови и модерни сгради. Също така не трябва да са смята, че ниската цена не ги прави подходящи за модерни домове. Тъй като това е универсално решение, то намира своето място в нови, стари и реконструирани сгради. Те могат да бъдат направени точно по мярка или в размерите, изисквани от мястото където ще се инсталират.

Ролетните врати могат не само да бъдат произведени в точно определени размери, но също така могат да бъдат обработвани по различни начини. Те могат да бъдат в различни цветови нюанси, чрез прахово боядисване. Без значение дали предпочитате класически неутрален цвят или се интересувате от дървесен декор.

Dilyana
Rate author
PCTVnet.com блог за всеки
Добавете коментар